Юрій Бова "вміняємий" чи ні? Прокуратура вимагає довідку про стан здоров`я мера

Мер вкотре не з`явився на суд. У “глухому куті” його корупційна справа вже п`ять місяців - з серпня. Її навіть не розпочали розглядати, а відбулося вже 14 засідань, їх постійно переносять. Прокуратура не витримала - попросила через суд витребувати у лікарів довідку про стан здоров`я Бови: або він ходить на суд, або його треба лікувати.

Останні судові засідання по розгляду коріпційних порушень мера Ю.Бови, призначені спочатку на 18 грудня, а потім на 24 грудня - не відбулися, як і попередні. Мер то хворіє, то зайнятий. Юрій Бова разом зі своїм адвокатом Павлом Кравченком вже втомили суд своїми клопотаннями про перенесення розгляду справи.  
 
 Формально, іншого, ніж переноси, не можна було очікувкати. Адже участь у справі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, є обов'язковою. А Бова постійно знаходить причину - то пред`являє лікарняний, то свої розпорядження про особисту зайнятість. Втім, іноді трапляються накладки, які просто викликають сміх. Так, лікарняний, виданий Бові Тростянецьким центром первинної допомоги, звільняв мера від роботи через амбулаторне лікування з 17.12 по 21.12.  2020 р. - як пише сімейний лікар через погіршення самопочуття. Натомість саме 17 грудня міський голова проводив засідання виконкому, де виглядав активним і здоровим.
 Подібне глузування над правосуддям не витримала прокуратура - прокурор Тростянецької прокуратури Наталії Орєхової попросила суд зробити запит до Тростянецької лікарні про стан здоров`я мера, аби нарешті дізнатися про “можливість подальшої участі Бови в судовому засіданні”. 
 

 
Що працівниця прокуратури хотіла цим сказати, нам поки не вдалося з`ясувати. Наталія Орєхова перебувала у відрядженні далеко за межами міста і не дала нам коментар. Однак можемо припустити, що це можуть бути сумніви стосовно стану здоров`я мера, що очевидно, може бути і предметом тривоги громади, якій зовсім не байдуже, а що там з Юрієм Бовою, чому останнім часом він так часто перебуває на лікарняних.
 По друге, подібні заяви від правоохоронних органів можуть свідчити і про інше - в російській мові це називають “невменяемость”, на українську перекладається, як неосудність - коли ставиться під сумнів стан особи, при якому вона не в змозі брати участь в тому числі і в судових засіданнях.
 
 
Тобто, може не виключатися  неусвідомлення особою фактичного характеру внаслідок захворювання або хворобливого стану самої психіки. Неосудність в кримінальному праві навіть є підставою для звільнення особи від відповідальності. Але при цьому застосовуються до людини примусові заходи медичного характеру.   
 Виникає питання: а що взагалі твориться зі здоров`ям міського голови? То у нього були контакти з коронавірусним хворим і він перебував на самоізоляції. То він сам хворіє.

 
Чи можливо меру потрібне більш глибоке медичне обстеження?
 
І чи з`явиться він наступного разу до суду - розгляд справи відкладено до 11.00 годин 6 січня 2021 року. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий