Сумський рибоохоронний патруль попереджає про небезпеку зимової риболовлі

Зимова рибалка – улюблене зайняття рибалок-любителів. Рибалки не зважають навіть на несприятливі погодні умови. Під час рибалки взимку слід дотримуватись ряду правил, що стосуються поведінки на льоду та любительського рибальства.   


Безпечним вважається лід (при температурі повітря нижче 0оС):

- для одного пішохода – лід синюватого або зеленуватого відтінку товщиною не менше 5-7 см.;

- для груп людей (масові переправи пішки ) – товщиною не менше 15 см;

- при масовому катанні на ковзанах – 25 см.;

- міцним вважається прозорий лід із синюватим або зеленуватим відтінком завтовшки 12 см.;

- під час підльодного лову риби не рекомендується на невеликому майданчику пробивати багато лунок, стрибати й бігати по льоду, скупчуватись у групи. Рибалки повинні пробивати ополонки одна від одної на відстані 5-6 метрів;

- кожен рибалка повинен мати з собою рятувальний жилет на собі або рятувальний лінь завдовжки 15-20 метрів з петлею на одному кінці й вантажем вагою 400-500 г на другому.

Займаючись риболовлею взимку, в першу чергу, необхідно правильно вибрати одяг і взуття, вони повинні бути теплими і комфортними. Не забувайте, алкоголь і рибалка – речі не сумісні! На зимову рибалку слід ходити з друзями чи знайомими, бо наодинці із зимовою водоймою залишатися дуже небезпечно.

         Нагадуємо, любительський лов риби в зимовий період (від льодоставу до скресання криги) дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10; мормишкою; наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими об'єднаннями - не більше п'яти на рибалку; на водоймах, де впроваджене платне рибальство - не більше десяти на рибалку. Крім того, за одну добу особі дозволяється виловити на водоймах загального користування не більше 3 кг риби, на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше 5 кг, за винятком випадків, коли вага однієї рибини перевищує встановлену норму вилову.

         Шановні жителі Сумщини! Для забезпечення оперативного реагування на факти браконьєрства просимо всіх, хто бачить незаконний вилов риби на водоймах області чи збут біоресурсів та незаконних знарядь лову терміново повідомляти на «гарячу» лінію Сумського рибоохоронного патруля: (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

За інформацією Управління Державного агентства рибного господарства у Сумській області

Комментариев: 0
Добавить комментарий