Бова попросив депутатів райради «побистріше» зняти з посади Бурлаку

51 сесія Тростянецької районної ради за логікою мала б бути останньою для цієї ради, як суб`єкта влади – після виборів, які відбудуться за три тижні, вже не буде не те що райради – не буде Тростянецького району. Аж ні – більшість нинішніх депутатів знову рвуться до мандатів вже в нові ради – Тростянецьку міську і Охтирську районну. І тому намагаються у своїх агітаційних цілях використати трибуну Тростянецької райради по максимуму, в тому числі і для боротьби зі своїми конкурентами. 

Саме це і показала 51 сесія райради, на якій «Сила людей», взявши собі у союзники Опоблок, «Батьківщину» і Блок Петра Порошенка, практично заблокували прийняття всіх рішень, розробниками яких була райдержадміністрація. Виглядало це вельми цікаво. 

  • Зміни до бюджету і програми розвитку району нами були розроблені, але бюджетна комісія їх відправила на доопрацювала. За добу цього зробити неможливо. Тому ми не планували їх доповідати на цій сесії, направили до райради лист про виключення з порядку денного сесії всіх питань, розробниками яких були структурні підрозділи РДА. А вийшло так, що рада наші питання включила в порядок денного, а потім жодного - не прийняла. Ось такі підступні подвійні стандарти, - каже В.Бурлака.

Закінчився весь цей бойкот адміністрації появою в сесійній залі мера Ю.Бови, який палко виступає з пропозицією висловити недовіру голові РДА В.Бурлаці.

  • Ви занімаєтесь бездіяльністю. У вас повністю деморалізована адміністрація і сьогодні треба депутатам розглянути питання, чим займається адміністрація і направить лист на президента і звільнить вас побистріше з роботи, бо ви тут зря просиджуєте свій час і час громади. Оце моя пропозиція, - сказав на сесії райради міський голова Юрій Бова.

Присутні на засіданні ради депутати від «Сила людей» - (Злепко, Кокорін, Лобода, Самодай, Бондаренко, Синявін, Заяц, Котко, Савочка, Фрик), ОпоБлоку – (Слабоспицький, Колодка), Блок Петра Порошенка - (Корж, Провозін, Забавський, Сторожева) і «Батьківщини» (Замула, Савицький, Іщенко, Яковлєв), слова мера сприйняли, як команду: «Фас», і відразу ж приступили до нищівної атаки.


  • Володимире Миколайовичу, вам би встати і піти звідси, я особисто буду ініціювати і ми зберемо дві третини підписів і зробимо вам недовіру, - заявив депутат від ОпоБлоку Ю.Слабоспицький звертаючись до В.Бурлаки.
  • У мене є пропозиція по висловленню недовіри голові районної держадміністрації, - запропонував і депутат від «Сили людей» В.Злепко.

Як вам така хвацькість? Зрозуміло, що причина не в Бурлаці персонально – за три тижні вибори. То чому б не спробувати скомпрометувати голову РДА, як конкурента у боротьбі за крісло мера, як першого кандидата в депутати у виборчому списку «Слуг народу», а заодно і всю районну команду президента Зеленського. І у Бови, як у «майстра» заколотів, це майже вийшло.

Втім, початок сесії нічого такого не перевіщував. В порядку денному 25 питань - всі робочі, без інтриг. Почалося  пленарне засідання з приємного - всі 21 зареєстровані депутати дружно проголосували за премії голові районної ради та його заступнику (це суми в межах 30 тисяч кожному). Потім прийняли рішення, необхідні «Силі людей» на чолі з Бовою – Тростянецькій міській раді безоплатно передали у власність деякі установи і майно, які ще перебували у підпорядкуванні районної ради – будинок культури, КП «Райкомунгосп», гаражі і навіть двокімнатну квартиру. 

І коли депутати повирішували всі «свої» питання, почали кошмарити РДА. Одностайним голосуванням депутати «валили» одне за одним рішення, які розроблялися райадміністрацією – щодо змін до Програми економічного і соціального розвитку району районного бюджету, щодо збільшення асигнувань на деякі районні програми, щодо зменшення резервного фонду та інші. Жодне з цих питань не набирало в залі жодного!!! голосу «за». Завершивши з рішеннями, взялися і за «розіп`яття» самого голови адміністрації.


  • Ви нічого не робите. Страшно жити в громаді, якщо ви туди зайдете першими особами. Громаді страшно буде, - звертаючись до голови РДА В.Бурлаки задає тон депутат від ОпоБлоку Ю.Слабоспицький, нині перший номер до міськради від ОП «За життя».

Далі просить слово Ю.Бова. З депутатів ніхто не проти. Промова мера традиційно тривала і емоційна. Часом він з Бурлаки глузує, часом звинувачує його.

  • На початку року в районному бюджеті був вільний залишок. Я уважаемому банкіру (Бова звертається до Бурлаки, натякаючи, що той працював керуючим відділенням Ощадбанку – прим. автора статті) поясню, якщо він не понимає деяких речей, це гроші, які залишались в райраді до вашого приходу із попередніх податків. Ви ці кошти десь розтринькали… - каже мер і переходить до наступної теми своїх звинувачень – допомозі лікарні. – Вам плювати, як лікуються люди. Ви сьогодні полізли в кишеню громади забирати кошти. У мене емоції сьогодні зашкалюють. Вам ганьба просто напросто. Я просто дивуюсь, як оці депутати тримають вас на вашом місці. І президент в тому числі. І ви висуваєтесь сьогодні на міського голову керувати громадою… 

За Бовою накинулись на голову РДА і депутати - почали дорікати йому, що не провів оптимізацію штату, що набрав на роботу непрофесіоналів (називалося прізвище Глинського). Заступник мера, він же депутат райради від «Сили людей» Володимир Злепко добалакався до того, що назвав недоцільним платити працівникам структурних підрозділів РДА не те що премії, а й зарплати. 

  • На сьогоднішній день працівникам РДА недоцільно давати заробітну плату в час, коли є ситуація по лікарні і по ремонту її інфекційного відділення, - каже депутат Злепко.

Яка коротка пам'ять у цієї людини - пів години перед цим вся їхня «Сила людей» разом з «однодумцями» голосували за премії голові райради і його заступнику (обоє йдуть в нові ради по спискам «Сили людей»).


Коли всі поправки до бюджету і програми розвитку району від РДА були «завалені», депутати згадали і за ініційовану мером Бовою недовіру голові РДА, поставивши в вину, в тому числі, що ніякої роботи по наповненню районного бюджету ним не ведеться. 

І скоріш за все за недовіру голові РДА Бурлаці проголосували б. Тільки заминка трапилась - не було цього питання в порядку денному, а регламент не дозволяє його доповнювати наприкінці сесії, коли залишилось лише питання «різне». Тут потрібна інша сесія. І роботу по її скликанню відразу ж розгорнули.

  • Прошу депутатів залишитись і обговорити пропозицію щодо висловлення недовіри голові РДА Бурлаці, - закликав депутатську братію Ю.Слабоспицький.

«Сила людей» була не проти. А Корж закриваючи сесію, закликав всіх до дружби:

  • Наша рада 4,5 роки працювала злагоджено, без прецедентів, розбрату не було і треба каденцію завершити дружньо, посміхатися і щоб ми могли і далі потискати один одному руки, а не бути ворогами, - сказав у заключному слові голова райради А.Корж.


Тільки навряд чи скоро, після такого «удару в спину» від райради і Бови, Бурлака подасть комусь з них руку.

Комментариев: 0
Добавить комментарий