НОВА ПІСНЯ НА СТАРИЙ ЛАД: Бова не з`явився на перше засідання суду, де його звинувачують в корупції

Міський голова Тростянця Юрій Бова, аби уникнути відповідальності за чотири корупційні правопорушення, дотримується тієї ж тактики, як це до нього робили Дмитро Назаренко (екс-голова РДА), Осксана Заяц (екс-заступниця мера Бови) та Аліна Шацька (екс-секретар Тростянецької міської ради) – мер Тростянця ігнорує суд. Вже на перше судове засідання не зявився, пославшись на участь у  роботі Асоціації об’єднаних територіальних громад, де він мав звітувати.

У пояснювальній записці, яку на засіданні суду зачитала суддя Марина Щербаченко, яка веде всі чотири Бовиних справи, мер попросив визнати його поїздку до Києва важливішою за сам суд. Хоча, що може бути важливіше, ніж можливість відстояти свою “бездоганну” репутацію?..

Відтак розгляд справ перенесли, а для економії бюджетних коштів і часу, адміністративні провадження взагалі об’єднали в одну справу.

До речі, всі троє вище перелічені де-факто-корупціонери, де-юре такими в судах не були визнані. Суди постійно переносилися то через неявку відповідачів, то через недовіру судді, то раптом підозрювані «хворіли» - і згодом за процедурою минали строки винесення рішення і справи просто закривалися.

Очевидно, Ю.Бова розраховує, що в такий спосіб і сам зможе уникнути відповідальності. Чи бодай відтягнути термін отримання чергового клейма корупціонера до місцевих виборів.  

Кому потрібні такі процеси, якими суспільство сміється саме на собою? Для статистики складених на корупціонерів протоколів? І чи потрібна суспільству таке правосуддя, яке замість боротьби із корупцією, потурає їй, створюючи всі умови, аби корупціонери не боялися творити беззаконня, знаючи, що за це вони не понесуть ніякого покарання? 

До речі, 17 серпня суддя М.В.Щербаченко, яка керує справами, йде у відпустку й повернеться лише 4 вересня.

Не здивуємося, якщо на наступних засіданнях, принаймні до виборів, мер Тростянця також не буде присутній через “поважні справи”.

Комментариев: 0
Добавить комментарий