Поліцейські встановили підозрюваного у шахрайстві

Зловмисник діяв за схемою "онук потрапив у ДТП - потрібні гроші на лікування". Від його дій постраждало щонайменше двоє стареньких жительок Тростянця, які віддали аферисту всі свої заощадження, близько 30 тисяч гривень. 
Аби його вирахувати, поліцейські розгорнули цілий ряд оперативних та пошукових заходів. 
Чоловіку 26 років, він з Харківщини. В своєму минулому має кілька судимостей та строк ув'язнення. 
- Щоб викрити підозрюваного був задіяний значний оперативний ресурс, - розповідає Дмитро Станішеський, начальник Тростянецького відділення поліції. - Наші співробітники встановили, що шахрай телефонував своїм жертвам на стаціонарні телефони, називався головним лікарем. Молодий чоловік повідомляв, що їх рідні потрапили в ДТП і отримали тяжкі травми. Тож для їх лікування потрібні великі кошти. І оскільки самі пацієнти не можуть приїхати до родичів забрати гроші, то замість них це зробить він сам.
Шахрай постійно змінював номери свого мобільного телефону. Втім, наполегливість та оперативність поліцейських принесли результати: шахрая спіймали у нього вдома. 
Правоохоронці вже встановили причетність чоловіка до скоєння двох шахрайств по відношенню до стареньких жительок Тростянця. 
Наразі зі зловмисником працюють слідчі, які встановлюють обставини злочинів та точну кількість епізодів його злочинної діяльності. 
У поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 ККУ "Шахрайство". Санкція статті передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Остаточне покарання аферисту визначить суд. 
Комментариев: 0
Добавить комментарий