COVID "відправив" на самоізоляцію Тростянецьку дільницю "Сумигаз".

Тростянецька дільниця Охтирського відділення АТ "Сумигаз" тимчасово припиняє роботу. Причина вимушена - перехід всіх працівників на самоізоляцію в режимі карантину. Обслуговування м. Тростянець та району буде проводитися аварійними бригадами, що дислокуються в м. Охтирка та смт Краснопілля.

Обласний офіс АТ "СУМИГАЗ" вже звернувся до споживачів Тростянецького району із заявою з цього приводу та попросив з порозумінням віднестись до ситуації, що склалася.

Керівник Тростянецького цеху газового господарства Сергій Гончаренко підтвердив факт переведення всіх працівників колективу на самоізоляцію. Причина - один з їхніх працівників перебуває в сімейних відносинах з хворою на коронавірус.

- Незважаючи, що весь наш цех на самоізоляції, всі служби діють, тільки в режимі дистанційної роботи, надають консультації, а у випадку аварійних ситуацій, наприклад, в Гребениківці чи Жигайлівці, заявка покривається Краснопільським цехом, якщо щось трапляється у Тростянці чи навколишніх селах, виїжджає бригада з Охтирки, - говорить начальник райгазу.

Взагалі, ситуація із коронавірусною пандемією в Тростянці і районі одна з найгірших в області - коли вся область стримує небезпечний вірус, тільки Тростянець додає хворих. Так, за інформацією Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України і в понеділок 29 червня, і наступного вівторка - фіксувалися по одному випадку захворювання на всю Сумську область. І обидва - у Тростянці. 

Місто разом з районом ми вже обігнали по кількості хворих і стотисячний Конотоп, і удвічі більшу нас Охтирку. Тепер гірші, ніж у нас, справи з подоланням пандемії тільки в Сумах (79 хворих) та Кролевці (33).
Тут вже варто говорити про відповідальність міської ради і особисто мера Ю.Бови за контроль за ситуацією. Точніше, його відсутністю. А в МОЗі речі називають, як-то кажуть, своїми іменами. "Місцева влада повинна слідкувати за дотриманням карантину, а не готуватися до виборів", - заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Станом на 1 липня за інформацією Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України у м. Суми було зафіксовано 79 випадків захворювання, у Сумському районі – 17, м. Охтирка – 26, м. Конотоп – 19, Конотопський район – 26, м. Кролевець – 25, Кролевецький район – 8, м. Шостка – 15, м. Тростянець – 24, Тростянецький район – 3, Роменський район – 3, Недригайлівський район – 1, м. Ромни – 10, Глухівський район – 3, м. Глухів – 9, Буринь – 2, Буринський район – 1, Охтирський район – 1, м. Лебедин – 1, м. Білопілля – 2, Білопільський район – 13, Путивльський район – 7, Краснопілля – 1, Велика Писарівка – 1.

Комментариев: 0
Добавить комментарий