У Тростянці п'яний водій накинувся на поліцейського з кулаками

Інцидент стався на одній з вулиць райцентру вчора пізно ввечері, коли правоохоронці зупинили автомобіль, за кермом якої перебував раніше судимий 24-річний молодий чоловік.
Працівники сектора реагування патрульної поліції напередодні вже складали на нього матеріали за порушення вимог статті 130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння). Тому не без підстави запідозрили, що і на цей раз він знову сів за кермо напідпитку. Однак, коли вони подали водієві знак зупинитися, чоловік проігнорував законні вимоги поліцейських і тільки збільшив швидкість. З огляду на всю небезпеку такого явно неадекватної поведінки, патрульні вирішили переслідувати і зупинити автомобіль. А коли втікача таки наздогнали, їх підозри підтвердилися - водій легковика ВАЗ-2106 дійсно мав усі ознаки сп'яніння.

Більш того, при складанні адміністративних матеріалів він з лайкою і кулаками накинувся на одного з поліцейських.

І тим не менше, громадянина затримали та доставили в приміщення Тростянецького відділення поліції. І склали на нього адмінпротокол за ст.130 КУпАП. А за фактом заподіяння працівникові поліції тілесних ушкоджень відкрили кримінальне провадження. Слідчі кваліфікували дії нападника за ч. 2 ст. 345 КК України як умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням стражем службових обов'язків, і затримали зловмисника в порядку ст. 208 КПК України.

В рамках відкритого кримінального провадження розпочато досудове розслідування. Чоловікові загрожує обмеженням або позбавленням волі на строк до п'яти років, повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

Комментариев: 0
Добавить комментарий