«Батьківщина» вклоняється подвигу переможців у Другій світовій війні

Не хотілося б сьогодні лише про сумне та скорботне. Але пам’ятати треба. Пам’ятати про всіх, хто 75 років тому поклав своє життя за Україну, за Батьківщину – за її волю, за честь та гідність людини, за право бути господарем на власній землі. За перемогу цивілізованого світу над нацизмом.

З нагоди Дня пам’яті та примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в ці дні вшановуються люди старшого покоління. Зробили це і активісти Тростянецької районної організації «Батьківщина». Знайшли спонсорів, купили подарунки, приїхали до родин ветеранів тієї війни додому, аби привітати живих очевидців тіїє Перемоги. Адже тим, на чию долю випала та війна, сьогодні вже за дев`яносто. Cеред таких і Олександра Павлівна Новікова – мешканка Тростянця з вул. Локомотивної.

  • Ми з радістю завітали до наших ветеранів війни, - розповідає голова Тростянецької організації «Батьківщина», депутат районної ради Тетяна Замула. – Стараємося для цих людей приділити хвилинку уваги та привітати їх з Днем Перемоги. 

Треба було бачити, скільки радості і водночас болю було в очах сивочолих ветеранів. Вони дякували і плакали. А ми їм дякували за те, що вони вийшли в ті страшні часи, аби здолати ненависний фашизм – і здолали. 

Такі візити батьківщинівців Тростянеччини є традиційним та відбуваються щорічно. День Перемоги для всіх має бути днем, аби згадати полеглих у роки Другої світової. Згадати і низько вклонитися їхньому великому, беззавітному подвигу

Світла пам’ять Героям. Слава Україні!

Забути цей день – значить зрадити своїм близьким покоління 40-х. А вони з небес спостерігають за нами і нашими діями. Вічна слава переможцям!

З Днем Перемоги! 

Комментариев: 0
Добавить комментарий