9 ТРАВНЯ: яким він буде?

З наближенням 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні це питання все більше цікавить наших людей.
Раніше, до 2015 року це був День Перемоги. Тепер він уже по-новому називається - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Як і раніше, це державне свято і є офіційним вихідним днем в Україні. Однак карантин з його обмеженнями вніс у святкування серйозні корективи. 

Тому 8 та 9 травня 2020 року офіційно буде відзначатися скромно і не масово. Делегація у складі представників органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, ради ветеранів та ветеранів війни здійснять покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків Другої світової війни - 8 травня о 20-30 год. до меморіального комплексу "Недоспівана пісня"; а 9 травня - з 10-00 год. квіти будуть покладатися до МК "Недоспівана пісня", на цвинтарі №1, по вул. Л. Кеніга, вул. Шевченка, площі 40-ї Армії, біля Смородинського НВК.
Планують покласти квіти і представники ряду патріотичних об`єднань громадян Тростянця. Відбудуться вшанування своїх визволителів в селах Тростянецького району.

У Вознесенському храмі 9 травня проведуть  богослужіння і панахиду за загиблими воїнами в роки війни.
Крім того, Тростянецька міська рада придбала ювілейні медалі, які планує передати для учасників бойових дій Другої світової війни, інвалідів Другої світової війни. 

Також будуть передані подарункові набори учасникам бойових дій Другої світової війни; інвалідам Другої світової війни; вдовам, членам родин померлих (загиблих) під час Другої світової війни; учасники Другої світової війни. Загалом на подарункові набори з міського бюджету витрачено на ці цілі біля 70 тис. грн.
Оскільки свято Дня Перемоги в 2020-му припадає на суботу, то вихідним днем стане наступний понеділок, 11 число.
Таким чином, ми будемо знову відпочивати три дні поспіль - з 9 по 11 травня. Крім того, 8 травня – День пам'яті та примирення – буде робочим, але укороченим на одну годину.

Комментариев: 0
Добавить комментарий