Парилка для мера - бесідки для людей

На подвір`ї помешкання мера Ю.Бови, що по вулиці Миру, в зеленій зоні впритул до парку Чайковського зводиться нова архітектурна споруда, реально схожа на сауну. Всі це бачать. Всім це видно. Все у кращих традиціях українського олігархату.

Парк Чайковського і все, що поблизу нього - елітне місце, зелена зона з видатними пам`ятками архітектури та зонами масового відпочинку... Запитайте у тростянчан про найцікавіші там місця - і вам неодмінно покажуть Круглий двір, палац Голіцина, пам`ятники Кобзарю і Чайковському. І звичайно ж мажорну житлову пам`ятку - двоповерховий палац міського голови Юрія Бови. Тепер тут буде і сауна.

Викликають у простих людей підозри те, чому паралельно з будівництвом приватної парилки для родини мера, у Тростянці та в підпорядкованих міськраді селах Лучка і Кам`янка, розгортається схоже будівництво шестигранних бесідок з такого ж лісоматеріалу – брусу і будівельних складових роботи, таких бесідок, що вже давно стоять в міському парку неподалік дитсадка «Калинка». 

Роботи по будівництву цих бесідок виконує організація ТОВ "Паритет-Люкс", зареєстрована у Великій Писа­рівці. За підрядним договором №139/04/09 від 9 квітня 2020 р., підряднику виділено майже 100 тисяч з бю­д­жету міста на спорудження з дерев`яного брусу бесідок для відпочинку  на березі річки Боромля в Тростянці по вулиці Б.Хме­льницького. З цією ж фір­мою Ю.Бова підписує ще один договір №137/04/09 на майже 100 тис. грн. на будівництво тих же бесі­док, тільки  в с.Лучка. І це ще не все. В селі Кам`янка міська рада також розгортає будівництво малих архітектурних форм - і знову підрядник ТОВ "Парітет-Люкс", і знову - бесідки шестигранні розміром грані у плані 2300мм. Всі три договори датовані 9 квітня. Загалом на ці три проєкти брусового будівництва мі­ська рада закладає 499 тис. 930 грн. 

І маючи обсяг фінансування у кілька сотень тисяч гривень, виникає питання: а чи не випадково паралельно ведуться всі ці будівництва – приватне, на подвір`ї мера, і громадське? Цілком природньо у людей виникають підозри, а чи не можна, маючи “розсипаність” об`є­к­­тів по всьому району, на бюджетних об`єктах щось “зекономити” для приватної баньки? 

Тим більше, що за даними поінформованого джерела, людини, яка в деталях знає про умови всіх цих будівництв (із зрозумілих причин ми не можемо назвати прізвище цієї людини) двоє робітників, які споруджують сауну для родини мера, начебто, оформлені в одному з комунальних підприємств, а працюють на приватному об`єкті в робочий час.

І по-третє, чи на часі вкладати пів мільйона гривень з бюджету на об`єкти для розваг, коли самі розваги  суворо заборонені, краще б захи­сні маски для населення купили.

Так, всі прекрасно розуміють, що навряд чи комусь, крім Бови, дозволили побудувати житловий будинок в зеленій зоні. Колись, на цьому місці розташовувалось комунальне ритуальне підпри­ємство міськради. Потім, коли ці послуги перебрав на себе малий бізнес, земе­льну ділянку передали одному з приватних під­при­ємців під будівництво дитячого кафе. Що встигнув тоді збудувати підприємець - так це фундамент. Але цього вистачило, щоб вла­сник здобув право приватизувати земельну ді­ля­нку. А коли вона стала приватною - її і викупила роди­на міського голови. Очеви­дно, підприємець розумів, що йому будувати житловий будинок на тому місці закон, вибачте, місцева вла­да, не дозволить. А мер - він сам влада. Ось так земельна ді­лянка і перейшла чиновнику, можна сказати, на дурняк.

Був, щоправда, випадок під час Помаранчевої революції, коли націоналісти "Правого сектору" пікетували бовин маєток, навіть взяли з нього слово, що той свій будинок переда­сть багатодітній родині. Ми навіть знаємо цю родину, з нею велися перемовини про "купівлю-перепродаж". Однак багатодітна родина на оборудку не погодилась. А там і революційна ситуація вляглася.


… То ж, поруч з будинком родини мера вже скоро з`явиться лазня, яка по масштабам цілком під­ходить до розмірів банно-прального цеху. Якщо придивитися і порахувати кі­лькість кім­нат, то місця ви­стачає і на веранду, і на роздяга­льні та кімнату для відпочинку, буде тут і душова, і сама парна...

Що ж, з сауною, здається все вже зрозуміло. Тепер час подумати і про басейн. А ви кажете - коронавірус... 

Комментариев: 0
Добавить комментарий