Понти мера створили в Тростянці купівельний ажіотаж

Бова на три дні закриває продовольчі магазини Тростянця. Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці. Обізлені люди останніми словами лають Бову і в паніці штурмують магазини, скуповуючи наперед які тільки можна продукти.

У своєму рішенні мер Тростянця посилається на рішення Тростянецької районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  

Втім, на самій районній комісії, як стверджують його учасники, про закриття магазинів мови навіть і не велося. І в самому протоколі районної ТЕБНС про це не говориться. Голова Тростянецької РДА О.Сипко навіть не захотів коментувати рішення міського голови.

- Інформацію, яку виставляють на своїх сайтах інших органів, я не хочу коментувати, - сказав Олег Сипко.
- Але ж Бова посилається на рішення комісії, де ви є головою - районна ТЕБНС, - уточнюємо голові РДА.
- Так, Юрій Бова виступав на нашій комісії, можливо він щось і говорив про необхідність введення обмежень в роботі продовольчих магазинів. Але повторюю - на нашій комісії таких рішень не приймалося. Можливо щодо закриття магазинів на три дні вони приймали рішення на міській комісії? - резюмував керівник РДА. 

То ж, скорш за все ми маємо справу з шкідливими фантазіями міського голови, який любить придумати те, чого насправді не існує і видавати це за справжнє. А насправді все те - як сьогодні модно говорити - ФЕЙК!!! Тобто - брехня.

В райдержадміністрації нам надали копію протоколу позачергового засідання районної комісії ТЕБ та НС. В ньому справді немає ні нових обмежень щодо пересування, ні закриття продовольчих магазинів на пасхальні свята. Тобто, такого рішення на районній комісії не приймалося. Мер на власний розсуд вирішив "погратися" із людьми у такі собі страшилки, ось і заборонив - САМОВІЛЬНО - торгівлю, розраховуючи на те, що раптом його всі стануть благати нічого не закривати. І тоді він - такий добрий і "найпрогресивніший", зрештою «змилостивиться». Хоча «царьок» може і не змилистися.


Між тим у сусідній Боромлянській ОТГ все спокійно – сільський голова В.Романіка ні про які заборони для магазинів навіть і не думає – всі торгові точки в цій ОТГ як працюють сьогодні, так і працюватимуть під час Пасхальних свят. Тож, очевидно, хто з тростянчан не встигне скупитися сьогодні, від завтра і до понеділка можуть їхати в Боромлю. 


І в Сумській ОДА наголошують, що ніяких обмежень для людей на свята не може бути. Заступник директора Сумського обласного лабораторного центру Михайло Мацюк на брифінгу сьогодні сказав:

«На свята вживають додаткові обмежувальні заходи, однак це не означає, що магазини повинні братися штурмом сьогодні. Магазини продовольчі як працювали, так і будуть працювати. Хліб як пекли, так і будуть привозити у ці магазини. І всі товари, які є у продовольчих магазинах, вони теж будуть. Ми мали на увазі, що слід обмежити великі масові скупчення людей. І якщо ми цього року не посвятимо паски, то нічого страшного з цим не станеться. Бог він  є скрізь, він всюди. Це ритуал, яким заради свого здоров’я можна і знехтувати на сьогоднішній час, — додав посадовець.


Під кінець дня п`ятниці 17 квітня, міській раді, точніше меру Юрію Бові, нарешті дійшло, наскільки помилковим і дразливим було рішення заборони вільного пересування (в дозволених карантином межах) та роботи торговельних закладів. І Бова повідомив, що скасовує ці обмеження. 

Звичайно, мер мав би вибачитись перед працівниками торгівлі і всіма тростянчанами за приниження і паніку, яку він вніс. А той факт, що Бова спочатку вводить заборони, а потім від них відхрещується, говорить тільки про те, наскільки непрофесійно і провально працює міська влада.

Ось як це описав громадський діяч Олександр Глинський. 
Олександр Глинський Шквал критики в соцмережах змусив мерію переглянути свою позицію. Добре, що вони пішли на поступки, погано, що крутять світом, як циган сонцем. 
Комментариев: 0
Добавить комментарий