Тростянчани збирають підписи за збереження дитячого відділення лікарні

Тростянецька громада повстала проти спроби Тростянецької міської ради закрити дитяче відділення комунального некомерційного підприємства "Тростянецька міська лікарня". Відповідна петиція 28 січня ц.р. вже зареєстрована на офіційному сайті Єдиних систем місцевих петицій. За перші два дні петицію вже підписали 59 чоловік. Потрібно зібрати не меньше 100. Збір підписів небайдужих тростянчан триває.

Автор петиції - громадський діяч м.Тростянець Олександр Глинський. Для винесення питання на сесію Тростянецької міської ради необхідно зібрати 100 підписів. На це відводиться 90 днів від дня початку збору підписів. Але тростянецькі активісти вважають, що необхідна кількість буде зібрана набагато раніше.

Збурила громаду позиція міського голови Ю.А. Бови, озвучена ним на зу­стрічі з вуличкомами наприкінці минулого року, про неефективність утримання педіатричного від­ді­лення Тростянецької міської лікарні через велику витратність на його опалення. 23.01.2020 р. газета “Тиждень” опублікувала статтю на цю тему під назвою “Глупость” мера”. Через п`ять днів - 28.01.2020 р.- ідентичний матеріал був оприлюднений на сайті газети “Тиждень”. 

В них розкривалися плани Ю.Бови про з`єднання терапії з неврологією і на тій базі у двох кімнатах створити так звані “дитячі палати” для хворих дітей - як сказав мер - “чотири койки для хлопчиків і чотири для дів­чаток”. А на місці нинішнього дитячого відділення Бова вуличкомам запропонував створити будинок для престарілих.

Тисячі читачів і користувачів соціальних мереж обурилися такій позиції міської влади, яка на словах декларує збереження лікарні, а в діях проводить її руйнацію. За два перші дні після опублікування матеріалів газети "Тиждень", в соцмережах і в газеті їх перечитали понад 3,5 тисячі жителів громади. І майже ніхто Бову не підтримує. Ось деякі з коментарів людей:

Олена Астаніна: “Яка ганьба! Чинуші що хочуть те й творять. А наші діти - вони що не люди???”.

Тетяна Сальникова: “Ось і дожилися. Схамені­ться БОГИ”.

Анна-Марія Лукаш: “А на кому ж економити? На дітях... Приїхали.”.

Станіслав Синянський: “Ці дії рівноцінні голодомору..., без шуму і гаму гублять націю”.

Євгенія Неофітна: “Здоров'я наших дітей меру не цікаво, на цьому піар не побудуєш. В гінекології і пологовому відділенні іно­ді ще менше хворих, ніж в дитячому і нічого, працюють. Це   ж треба додуматися, що б так ставитися до дітей. Ганьба та й годі!”.


Для тих, хто бажає підтримати петицію і приєднатися до тих, хто виступає на захист дитячого від­ді­лення лікарні, достатньо зайти на сайт Тростянецької міської ради http://trostyanets-miskrada.gov.ua/  і відкрити розділ “Єдині системи місцевих петицій” (розташований розділ справа), зареєструватись, отримати код доступу до голосування (він через пару хвилин автоматично пересилається вам на електронну пошту) і зайшовши на необхідну вам петицію, проголосувати.

Захистимо право дітей на здоров`я разом!

Комментариев: 0
Добавить комментарий