Різдво без ... води, а мер без кінця "воду варить"

Вчора і сьогодні у Тростянці в багатьох будинках центра міста перебої з водопостачанням - пошкоджене обладнання і водопровід, - повідомляють у міськраді.

Зрештою, проблем з водопостачанням слід було чекати. Міській владі вже який рік водопровідні та каналізаційні мережі не потрібні. Є у мера важливіші об`єкти – стадіон, ХАП, Круглий двір, біатлонна база, телебачення, парк Чайковського… 

Відповідно до Пояснювальної записки до рішення Тростянецької міської ради «Про бюджет на 2020 рік», у цьому році ситуація буде не кращою. Всього на житлово-комунальна господарство в бюджеті планується сума 14 млн. 812,5 тис. грн. З них на забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства заплановано лише 400,0 тис. грн. (капітальний ремонт водонапірної башти по вул. Шевченка, 9 – 150,0 тис. грн та капітальний ремонт водопроводу по вул. Миру – 250,0 тис. грн.). Це приблизно стільки ж, скільки закладено на виготовлення ескізного проекту будівництва біатлонного комплексу (390 тис. грн.).

І це при тому, що вода для міста стає все більшою і більшою проблемою. Колодязі висихають, водогони псуються значно швидше, ніж ремонтуються чи прокладаються нові.

На останній сесії, де розглядався бюджет на 2020 рік, про все це лише згадувалося. Називалися цифри - загальна довжина водогонів складає 18 км., на пластик замінено 9 кілометрів. Тобто тільки половина. 17 км по місту каналізаційний труб. Більшість з них - «старі, ржаві, гнилі, які десятиліттями стояли і нікому не нужні» - це слова Ю.Бова. Замінили лише 5 км. Що робити? Мер рекомендує: «Якщо хочеться комусь бистрєє, вкладайте свої кошти і буде бистрєє. Бо це ваша каналізація стікає з цих будинків», - сказав Ю.Бова на сесії міськради. Ще однією «бомбою уповільненої дії» є наші очисні споруди. По суті, вони вже давно воду не очищають, а тільки перепускають її через себе. І це загроза здоров`ю людей та довкіллю. Величезна кількість нечистот скидається на вулиці, а ще гірше – в річку Боромля та підземні горизонти. А потім все місто з них черпає воду – в тому числі і з колодязів та комунікацій.

То ж, "ЧП" з припиненням центра міста від водопостачання - неминуча реальність, якої слід було чекати.

На припинення водопостачання міська рада вже відреагувала як завжди - почекати, не лаятись, увійти в положення:
"Шановні громадяни, просимо з розумінням поставитися до ситуації, що виникла у ці святкові дня з водопостачанням: при працюючих насосах тиск у водомережі знизився з 2,1 атмосфер до 1,5. Працівники КП "Тростянецькомунсервіс" оперативно включилися в роботу. Було прийняте рішення щодо включення додаткового насосу з іншої свердловини, щоб забезпечити подачу води на вул. Л. Татаренка, вул. Миру, вул. Відродження та інші.
Постачання води до житлових будинків комунальники не припиняли, зважаючи на святкові вихідні. Сьогодні працівники КП "Тростянецькомунсервіс" виявили значні втрати води у водогоні. Саме зараз ведуться роботи по відкачці води та пошуки місця пориву в системі водопостачання! У зв’язку з цим подачу води в центрі міста призупинено. Після ліквідації пориву водопостачання відновиться. Просимо вибачення за тимчасові незручності", - повідомляє міськрада на своїй сторінці в Фейсбуці.


Тростянчани відповіли:

Комментариев: 0
Добавить комментарий