Мер Юрій Бова став дідусем

У родині мера Тростянця Юрія Бови поповнення – у сина Руслана і його дружини Кристини народилася донечка – якщо вірити джерелам, назвали Софійкою. Про народження дитини вказує кілька вітальних листівок на Фейсбук-сторінці Руслана Бови.

Сам мер особливо не афішує власних почуттів з нагоди набуття статусу «дідуся». Втім, по всьому видно, що останні дні перебуває у піднесеному настрої.

Цікаво, що пологи проходили не в Тростянці, у не так давно по-європейськи відремонтованому відділенні, а в Харкові. 

По суті, де і у якого лікаря народжувати дитину, батьки вирішують самостійно і мають повний вибір, мотиви якого можуть бути різними. В тому числі і особисті, як то місце проживання батьків матері дитини.

Втім, дещо дивним може здається те, що невістка мера, який не нахвалиться тростянецьким пологовим відділенням, обирає зовсім інший заклад.

Хоча, як стверджують медики Тростянецької лікарні, у них не гірші умови, ніж в харківських пологових центрах.

За кілька останніх днів міський голова провів не одну зустріч з громадою. І там розповідав людям і про перспективи тростянецького пологового відділення. Тільки в цьому році на його ремонт і переоснащенні вкладено близько 7 млн – 3 млн. на ремонт і 3,8 на обладнання. Частина грошей потрачено з міського бюджету, частина – від держави, частина – від меценатів. Останнє з поновлень – найсучасніше ліжко для пологів, оснащене навіть музикою. Хоча породіллям навряд чи до музики. Останнє придбання – за 260 тис. бокс для новонароджених. Гроші дала внучка Л.Кеніга Себілія.

Щодо перспектив пологового відділення у Тростянці, то є умова від уряду, що в разі, якщо буде менше 250 пологів, держава його фінансувати не буде. Доведеться або закривати і передавати обслуговування своїх породіль до Охтирки чи Сум, або фінансувати самим з міського бюджету. Ціна питання – 4 млн. грн. в рік та 28 чоловік персоналу гінекологічного і пологового відділень, які можуть втратити роботу.

Однак, рівень у 250 пологів за рік не такий і недосяжний для Тростянця - у 2018 році у нас було 143 пологи, у 2019 – вже біля 190. То ж тенденція позитивна. Останні три місяці пологів стає все більше і більше - від 20 до 28 за місяць. До речі, в Охтирській лікарні за цей рік лише 150 пологів. Це при населенні у 50 тисяч населення.

  • Тому ми вклали кошти і створили всі умови. Приїздіть, перевіряйте, народжуйте, - звернувся вже мер-дідусь Юрій Бова до молодих мам на одній з останніх зустрічей з громадськістю.
Комментариев: 0
Добавить комментарий