В павутині кругової поруки, або як Наталії Новак не вдалося перетворити відділ освіти у відділ сіксотів

Начальниця відділу освіти Тростянецької ОТГ Наталія Новак опинилася в центрі кадрового скандалу - її підозрюють у, так би мовити, "неуставних відносинах" з підконтрольними їй керівниками освітніх закладів міської ОТГ. Зокрема, за адміністративний тиск, який призвів до вимушеного звільнення директора дитсадка "Казка".
Ситуація виглядає так, що за службовим супроводом Наталії Новак не так давно призначену завідуючу дитсадком "Казка" Л.Г.Овчиннікову довели до звільнення “за згодою сторін” рішенням сесії міськради. Колеги ж по роботі та й деякі її колеги-директори закладів освіти міської ОТГ вважають, що звільнення Овчиннікової було помстою їй за те, що вона не підкорилася доносити і пліткувати, що не стала "танцювати під дудку" очільниці відділу освіти. За це її "виживали" з посади.

І все майже вийшло. 20 листопада на сесії міськради депутати розглянули питання щодо звільнення директорки ясла-сад "Казка". Був момент, коли прямо на сесії перед звільненням в питанні була можливість розібратися - міський голова запитав, чи в законному руслі питання звільнення відпрацьоване, які, мовляв, мотиви у людини, яка подала заяву. 
-    Не виходить у неї виконувати цю роботу, - коротко пояснили меру.

-    Прикро відпускати її, - навіть пожалкував Ю.Бова на сесії. - Але не можемо ж ми прив`язати людину до робочого місця.
Питань у депутатів не було - повірили керівництву відділу освіти і майже одноголосно проголосували за звільнення директора дитсадка "за згодою сторін". Сесія була 20 листопада, а в рішенні зазначили, що звільняється людина з роботи тільки 30-го. 

Ці десять днів і стали вирішальними для колективу “Казки”. Колеги по роботі Л.Г.Овчиннікової самі в своєму колі обговорили ситуацію разом і вирішили заступитися за свого директора. Особливо після того, як містом почали поширювати чутки, що, мовляв, їхнього директора не просто звільнили, а вигнали за порушення. 
Працівники дитсадка написали колективне звернення до мера і описали в ньому все, свідками чого вони самі були - про несправедливі образи, як до їхнього директора постійно придиралися, як це почало відбиватися на роботі самого колективу, коли необхідне надавалося в останню чергу або взагалі не надавалося. 

На думку членів трудового колективу, Лариса Овчиннікова не заслуговує звільнення. Ще й року не працює в колективі, а вже має авторитет. Освіта у неї вища педагогічна, 24 роки працювала в дошкільному закладі "Калинка". Рік тому її самій довірили очолити колектив ясла-садочка "Казка". Жодних конфліктів не було з нею. Коли колеги зрозуміли в якому положенні опинилася їхня директор, радили їй перетерпіти, не писати заяву. Однак та все ж вирішила поступитись, очевидно думаючи не тільки за себе.
-  Я прийшла, щоб наш освітній заклад ставав ще кращим, розвивався, а не плітками займатися. І через це стала ворогом, - коротко пояснила свою ситуацію Лариса Овчиннікова. 


Може так статися, що Наталія Новак допрацьовує на посаді начальника відділу освіти міської ради останні дні - у понеділок Ю.Бова на апаратній нараді вже дав доручення розібратися у конфлікті. Наталію Новак мер попередив, що на тиждень відсторонює її від обов`язків начальника відділу освіти,  відсторонена і провідний спеціаліст О.Фондікова. На час службового розслідування керування відділом покладено на Н.Шабельник.

А в “Казці” сьогодні - як в казці - радіють, що зуміли відстояти свого керівника від несправедливого покарання. Працівники впевнені, що службова перевірка тільки підтвердить невинуватість Л.Г.Овчиннікової. 

І в цьому випадку, якщо діяти по совісті, з посади має піти сама Н.Новак - за підрив авторитету всієї Тростянецької ОТГ.
Комментариев: 0
Добавить комментарий