За побиття колишньої співмешканки кривдник отримав 6 місяців виправних робіт та відшкодує їй моральну шкоду

4 листопада Тростянецький районний суд ухвалив вирок, яким визнав винним мешканця с.Кам'янка Тростянецького району за те, що він двічі  побив односельчанку, з якою деякий час спільно проживав.
Під час розгляду кримінального провадження  судом було  встановлено, що у вересні цього року чоловік, прямуючи додому зустрів потерпілу. У ході сварки у відповідь на те, що вона кинула в обличчя обвинуваченого жменю піску, останній наніс їй удар кулаком в ділянку її вуха і залишив її. Наступного дня обвинувачений знову зустрів жінку,  наздогнавши її, спочатку штовхнув у спину, а потім після того як вона впала, наніс їй три удари в обличчя. Внаслідок побиття у жінки утворились синці  та набряки на обличчі та тілі.
Як повідомляє прес-служба Тростянецького районного суду, потерпіла під час судового розгляду стверджувала, що після цих подій її кривдник жодного разу не вибачався, телефонував і висловлював образи.
Суд, дослідивши докази, надані стороною обвинувачення дійшов висновку, що вина чоловіка у пред’явленому обвинуваченні доведена повністю, а  його дії кваліфіковано за частиною 1 статті 125 КК України, тобто як умисне легке тілесне ушкодження.
З огляду на вчинення двох епізодів побиття протягом двох днів поспіль, відсутність щирого каяття обвинуваченого, суд дійшов висновку, що є підстави для призначення йому  покарання у виді виправних робіт за місцем роботи строком на 6 місяців з відрахуванням із заробітку 10% в дохід держави.
Потерпілою був пред’явлений цивільний позов про стягнення з обвинуваченого моральної шкоди, який жінка обґрунтовувала тим, що перенесла больові відчуття під час ударів і доки не загоїлись ушкодження. Оскільки наслідки побиття були видимими для оточуючих змінилось коло її спілкування, подія набула розголосу у селі і стала предметом обговорення. Все це викликало у потерпілої моральні страждання, відчуття приниження.
Ураховуючи характер та глибину моральних страждань, їх тривалість, інтенсивність, а також кількість епізодів, останній з яких заподіяв більший фізичний біль та сильніші внутрішні переживання жертви, керуючись принципом розумності та справедливості, суд дійшов висновку про наявність підстав для стягнення  з обвинуваченого на користь потерпілої 8000 грн. у рахунок компенсації моральної шкоди.   
Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Сумського апеляційного суду протягом 30 діб з моменту його проголошення.
Комментариев: 0
Добавить комментарий