Тростянчанин встановив рекорд України, пробігши марафон в повній екіпіровці солдата

Мешканець Боромлі, він же тренер з легкої атлетики Тростянецької ДЮСШ Сергій Проневич став героєм XVI-го Міжнародного марафону, що минулої неділі відбувся в місті Біла Церква – він подолав 42 км 195 м в повній екіпіровці військового солдата. Рекорд атлета вже внесли до Книги Національних рекордів України!

Забіг проводився під патронатом Національного Олімпійського Комітету України. Після фінішу С.Проневичу видали відповідний сертифікат за підписом відомого спортивного журналіста та Президента Національного Реєстру Рекордів Валентин Щербачова. 

Ось що про нашого земляка розповів білоцерківський журналіст Юрій Москаленко. Далі мовою оригіналу:

«Я звик до Героїв на фронті. Вони завжди поруч... Сьогодні у нашому місті Білій Церкві, де відбувся марафон, відбувалось велике спортивне дійство - Міжнародний марафон, який, до того ж, слугував етапом для відбору на Олімпійські ігри. Тому участь сотень бігунів була закономірністю. Ну бігають собі люди, як завжди. Чого не зробиш, коли є вільний час.

Мене досить часто захоплюють люди. Але, цей хлопець викликав захоплення одразу у всіх білоцерківців і учасників забігу. Його мужність, витривалість, стійкість, непохитність, сила духу і воля здивували самих досвідчених спортсменів-марафонців, які то і діло глотали пігулки, їли гелі і пили ізотоніки.

Філіппід, давньогрецький боець, після битви при Марафоні пробіг 34,5 км і впав замертво. Куди йому до нашого... Сергій Проневич, а саме так звуть нашого Героя, який приїхав з м. Тростянець, пробіг увесь шлях (42,195 км) у ПОВНІЙ бойовій викладці: бронежилет (з усіма пластинами), каска, зброя, МСЛ, фляга тощо!!!

Так, він не пробіг першим дистанцію... Але для мене, як і для багатьох, він - безумовний чемпіон!!! Такого дива я не бачив ніколи!!!».

Вже встиг «примазатись» до рекорду і наш міський голова Ю.Бова – привітав Проневича на своїй сторінці в Фейсбук. Тільки мало хто знає, але саме тростянецький мер за тиждень до встановлення цього феноменального рекорду, поставив його здійснення під загрозу зриву. Історія така: бігун звернувся до міського голови за фінансовою допомогою оплати реєстраційного внеску – 10 тис. грн. і Ю.Бова пообіцяв. У цієї домовленості були і свідки – народний депутат Микола Задорожній та його помічниця Наталія Серебрякова – С.Проневич просив допомогу у мера у п`ятницю, під час зустрічі нардепа з виборцями, що відбувалася в РБК. Ось після закінчення цієї зустрічі спортсмен і підійшов до мера, який якраз розмовляв із Задорожнім. Сергій звернувся до Ю.Бови і попросив навіть не всю необхідну суму - на той час від різних спонсорів він вже мав біля 3 тис., і потрібна було лише у 7,0 тисяч. Бова твердо запевнив, що вирішить це питання (на футболістів же знаходить мільйони). Але коли вже Задорожній поїхав до Києва,  мер раптом заявив Проневичу – грошей немає. 

Довелося марафонцю знову бігати по підприємцям і друзям – і зібрав необхідні гроші. Напередодні старту, коли у Фейсбуці спортсмен виклав свій порядковий номер на забіг, і тростянецький мер згадав про свою обіцянку - переказав на картку Проневича 500 власних гривень.

Тільки Сергій  Проневич виявився людиною не злопам`ятною – після фінішу сфотографувався з прапором міста Тростянець. Бо Тростянець, як сказав сам – це не Бова. Тростянець – це велика громада.

Спортсмен вже готується до нових стартів. Тільки тепер, як чистий бігун. Побажаємо хлопцю нових перемог на наступних змаганнях!

Комментариев: 0
Добавить комментарий