Люди сильні духом святкують День рятівника

Згідно з указом Президента України від 12 вересня 2008 року, 17 вересня в Україні встановлено професійне свято - День рятівника. 

              

Відзначення професійного свята Дня Рятівника є державним визнанням неоціненного внеску людей цієї мужньої професії - людей сильних духом, котрі з честю забезпечують надійний захист національного багатства, життя людей від вогню та стихії. Цілодобово підтримують постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом і завжди готові якнайшвидше допомогти тим, хто найбільше потребує невідкладної допомоги.

              "Запобігти! Врятувати! Допомогти!” – ці три слова є девізом   служби, який засвідчує гуманність та жертовність цієї професії. Саме 17 вересня вшановується ікона Божої Матері «Неопалима Купина», яка є своєрідної святинею для людей котрі борються з вогнем. Вважається, що ця ікона є захисницею від пожеж і особливим образом Пресвятої Богородиці, котрий допомагає рятівникам у їхній небезпечній роботі. 

Особовий склад підрозділу прийняв участь у Богослужінні присвяченому вшануванню ікони Божої матері «Неопалима Купина».

З початку року в Тростянецькому районі виникло 39 пожеж. Внаслідок пожеж у 2019 році загинуло 4 особи. Прямі матеріальні збитки від пожеж склали 968 тис. грн.. Вогнем знищено та пошкоджено 25 будівель та споруд, одиниць авто техніки – 5. Врятовано матеріальних цінностей на суму близько 1 млн. 400 тис грн..

За сумлінне виконання службових обов’язків та високий професіоналізм хочеться відмітити працівників підрозділу: старшого прапорщика служби цивільного захисту старшого водія Песчанського В.В., старшину служби цивільного захисту командира відділення   Нужненка І.М., прапорщика служби цивільного захисту командира відділення Ємця М.С. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий