Фінал Кубка - з "Тростянцем" на Ювілейному

Голкіпер Ігор Цьома з товаришами по команді створили для тростянецьких шанувальників спорту справжній подарунок до Дня незалежності - перегравши в домашній півфінальній грі глухівський "Велетень", забезпечили участь команди у фіналі Кубка області, який саме 24 серпня пройде на центральній футбольній арені Сумщини - на стадіоні "Ювілейний".
ФК "Тростянець-2" - ФК "Велетень" (Глухів) - 1:1 (8:7 по пенальті)


"Тростянець-2": Цьома, Дяковський (к), Троценко, Жила, Стецюк, Кубай, Михтуненко, Чухненко, Жалдак, Тієчко, Мигаль; запасні: Деревянко, Сліпухін, Піненко, Казарян, Біланенко, Давиденко,  Тимоненко.

...Вже з перших хвилин цієї гри  тростянчани захопили ініціативу, а згодом почали загрожувати і воротам чорношкірого голкіпера суперників. Б`є з льоту Максим Мигаль, після розиграшу штрафного Юрій Тимоненко влучає у штангу, Артем Жила після кутового пробиває головою над поперечкою. Мав шанс відзначитися і центральний нападник, одного разу Володимир Чухненко бив в дотик метрів з десяти - поруч зі стійкою. Майже впритул до воріт пробивав після штрафного Степан Тієчко - бив головою і прямо у воротаря. 
Для голу, здавалося, не вистачало зовсім трохи. Але чекати його довелося довго.
Cклад команди на кубковий матч після  змінився чи не на половину. Втім, кадровий потенціал це цілком дозволяє робити тростянчанам. Тим більше, що мерія не шкодує грошей для пошуку нових гравців. Так, напередодні виїзду в Бахмач ФК "Тростянець" посилився вінгером Жалдаком, який перейшов із "Вікторії" - футболіст  із цією командою став влітку віце-чемпіоном України серед аматорів, побачили. З`явився у складі і футболіст з вірменським прізвищем - Арсен Казарян. 
По грі наставники "Тростянця-2" обрали найбільш гнучку тактику - 3-4-3. Лінію захисту цементував майже двометровий велетень Артем Жила. У нападі головну ставку зробили на моторного Володимира Чухненка. 
Нарешті заспівала на стадіоні в Тростянці своя фанзона - з гучними речівками, завзятими фанатами, барабанним перестуком та розривами петард. Не менш запальною була і група підтримки глухівчан. Тож, стадіон ще до початку матчу гудів, мов іспанська "Камп Ноу". З одного боку уболівальники кричали: "Вперед, Велетень!", з іншого - "Тростянець! Треба - Г-О-Л!!! Г-О-Л!!! Г-О-Л!!!".
Вже з перших хвилин тростянчани захопили ініціативу, а згодом почали загрожувати і воротам суперника. Моментів не так і багато, але можливості повести в рахунку були. На другий тайм тренер випускає Андрія Сліпухіна - рудоволосого футболіста, який зайняв місце плеймейкера. 
Заміна значно загострила атаку тростянчан. Ця активізація допомогла нашій команді під завісу матчу нарешті розпечатати ворота суперника. Володимир Чухненко після красиво розіграної комбінації бє з лінії штрафного майданчика в лівий нижній кут. 1:0.
Але довго радіти не довелося - глухівчани провели не менш блискучу флангову атаку. І тепер вже "одинадцятка" глухівчан з близької відстані замикає атаку - голкіпер "Тростянця" був безсилий.
Далі були безрезультатні додаткові овертайми по 15 хвилин. Команди спокійно руйнували спроби один одного створити бодай щось. І за пів години нарешті - бальзам на душу уболівальників - післяматчеві пенальті.
Драматургія під час виконання пенальті просто зашкалювала. Уболівальник то шукали валідом, то шалено раділи. Вже другим ударом тростянчанин Юрій Тимоненко влучає у штангу.

Натомість Ігор Цьома витягує з кута п`ятий удар. Андрій Сліпухін вирівнює рахунок перших п`яти основних ударів - 4:4. Далі штрафні пробивалися до помилки однієї з команд. По три удари м`ячі чітко влітали у сітку воротарів. Восьма серія стала вирішальною. Болільники скандувють: "Ць-ома! Цьо-ма! Ць- ома!". І наш воротар створює чудо - витягує "мертвий" удар у правий нижній кут. А потім чудо у свято перетворив капітан тростянчан - Олександр Дяковський, який забиває вирішальний гол.
Фінал розіграшу Кубка Сумської області пройде 24 серпня на стадіоні "Ювілейний". У фінальному поєдинку зустрінуться ФК "LS Group" (В. Сироватка) та ФК "Тростянець-2" (Тростянець). Початок матчу о 16:00.  

Комментариев: 0
Добавить комментарий