Вона «зробила» суд знову?

26 липня минув відведений законом тримісячний термін винесення рішення заступниці голови РДА А.Шацькій за обвинуваченням у  вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. 25 липня мало б відбутися судове засідання. Але воно вже вкотре не відбулося  - знову неявка Шацької, знову її клопотання про перенесення. 

Суддя Оксана Линник повідомила, що на адресу суду надійшов лист з Тростянецької лікарні за підписом її керівника А.Плахтирі, що громадянка А.І.Шацька дійсно перебуває на стаціонарному лікуванні в неврологічному відділенні з 15 липня і що у неї виражений больовий синдром, що перешкоджає вільному пересуванню. А також лікар зазначив, що вона потребує подальшого стаціонарного лікування.

Адвокат Сергій Холодов повідомив, що в день суду він  відвідав свою підзахисну А.Шацьку в лікарні, яка передала через нього суду чергове клопотання, в якому та знову просить відкласти розгляд адміністративної справи щодо неї. Але скільки ще хворітиме його підзахисна, в цьому клопотання не вказується. Не відомо це і адвокату. Так він сказав в суді.

Відповідно до ст. 268 АКУ адміністративна справа в суді не може бути розглянута без особи, яка притягається. Якщо ухиляється, то її приводять примусово. Але тут поважна причина - хвороба. 

Відтак, учасники слухання – суддя, прокурор і захисник – знову постали перед фактом неможливості розгляду справи і необхідності її відкладання.

Тепер головне питання – скільки триватиме амбулаторне лікування Аліни Щацької? Пару днів? Тиждень? Відповідь на це питання можна і не отримати – є норма закону про таємницю діагнозу хвороби. І, не виключено, що буде А.Шацька в лікарні рівно стільки, скільки потрібно. І може так статися, що протягнеться це лікування якраз до того дня, коли єдина на сьогодні суддя в Тростянецькому суді з правом на правосуддя піде у законну відпустку. А це буде вже зовсім скоро - в першій числах серпня. А це ще плюс місяць у затягуванні справи.

... То ж, ситуація 17 липня точ в точ повторилася і 25 липня. І не виключено, що і наступна дата може виявитися "порожньою". Судом ця дата призначена на 30 липня. Одночасно суддя О.Линник прийняла рішення про зупинення судового розгляду до 30 липня 2019 року. 

... Ось так нині модний у політиці вислів «Зробимо їх ще раз», став актуальним у в тростянецькому судочинстві.

Комментариев: 0
Добавить комментарий