Бова йде у нардепи. Крісло мера - у спадок сину?

Той, хто першим клявся і божився своїм виборцям на місцевих виборах дбати і розвивати свою рідну Тростянецьку громаду, першим, так би мовити, з неї і біжить. Юрію Бові вже тісне крісло міського голови - хочеться під Купол.

"Вибори так вибори! Кандидатом в народні депутати України по 162 округу сьогодні висунули мене учасники районної конференції політичної партії "Сила Людей". 10 червня надіюсь на підтримку з`їздом. Запитаєте, чи готов балотуватися? ТАК!" - написав на своїй сторінці в Фейсбук Юрій Бова.

Одразу хочеться віддати належне тростянецькому градоначальнику: так вміло маніпулювати громадською думкою, видаючи бажане за дійсне всупереч справжньому стану справ не вміє в Україні мабуть ніхто. Самооцінка аж зашкалює. А підтримка партії – пальців на руці не вистачить, щоб порахувати всі...

Але давайте все по порядку.

Скільки тих партій Бова поміняв? В цій справі тростянецький мер, мов той флюгер. Уміє тримати "ніс по вітру".

2005 рік - Соцпартія. 2007 рік - втеча з неї. У 2007 році веде перемовини з депутатом Верховної Ради В.Полохало про вступ до ВО "Батьківщина". Нардеп В.Полохало помер і - "сделка не состоялась".

Наступна спроба була потрапити до партії "Наша Україна". 

Пам`ятаєте його надто теплі стосунки із губернатором Сумщини Павлом Качуром - у 2007 році Тростянецька міська рада нагороджує його відзнакою міста - "Почесним знаком "За вклад у розвиток м.Тростянець". Але і тут "флюгера" спіткала невдача - Павла Качура - вважайте, почесного громадянина Тростянця - раптово знімають з поста голови Сумської ОДА. 

У 2010 році Бова йде на мера під прапором полі­тичної партії "Рідне місто". Питання: де зараз те "Рідне місто"? Відповідь: майже зникло, як насмі­шка, від неї на останніх місцевих виборах йшло лише два кандидати у депутати. 

Пробував Бова щастя і в Партії регіонів. 

Для цього  зав`язує дружбу з Юрієм Чмирем. У 2011 році, з подачі мера, його теж нагороджують відзнакою міста - "Почесним знаком "За вклад у розвиток м.Тростянець", хоча нікому не відомо, що ж такого видатного для нашого міста зробив на той час лідер Партії регіонів на Сумщині.  Але ця спроба теж не увінчалась успіхом. Далі стежка привела Бову до на той час розкрученої партії "УДАР". І тут осічка - мер дещо запізнився, бо Сумське обласне керівництво партії довірило очолити Тростянецьку районну організацію В.Поляковському. 

Де пощастило Бові, так це з партією Наталії Королєвської - "Україна, вперед!". Бова навіть зліпок її руки у парку Чайковського робив (і десь потаємно цей зліпок оберігає). За під­тримки Королєвської йшов на тодішніх парламентських виборах. Програв.

Тепер у Бови - "Сила людей". А та партія не має і 1% рейтингу згідно опитувань в країні. На президентських виборах збирала гроші з людей на підтримку свого кандидата, а коли зібрала - то зняла свого кандидата з виборів! 

- Цікаво, а гроші людям повернули чи ні? Чи це такий новий вид бізнесу у цієї партії? - ціка­вться громадський діяч О.Глинський. 

Втім, якраз заробляти на всьому через присутність у владі на самому її верху і дозволяє керівнику громади отримувати все не лише з бюджетного "корита". У місті сьогодні жодне більш-менш важливе питання без участі Юрія Бови не приймається. Жодне! Бова "сплів" таку чиновницько-лобістську павутину зі зРУЧНИХ депутатів і більшості придворних лакеїв-вуличкомів, що варто йому лише смикнути за одну з ниток, як будь-хто - чи то підприємець,   чи ще хтось - обов'язково повинен узгодити свої наміри з головним "каракуртом". 

Він диктує людям які купляти газети, які дивитися канали, за кого голосувати. І люди думаючи розуміють,  що рветься Бова у Верховну Раду не для того, щоб "захищати європейський вибір" чи для "залучення інвестицій", як він сам пише у Фейсбук. 

Чи може хтось заперечить і скаже, скільки нових під­приємств створено в місті за Бови, скільки житлових будинків зведено, скільки доріг побудовано… То ж, кажуть люди, ціль у мера, напевно, інша - розширення сімейної вертикалі феодального анклабу. 

Не випадково ж серед людей наступним мером в Тростянці називають сина Юрія Бови. Вже сьогодні він депутат міської ради, мільйонер. Вже сьогодні через підконтрольну йому громадську організацію "Спорт Тростянеччини" перепускаються сотні тисяч бюджетних грошей. І сам батько-мер не приховує, що місто не вийде з контролю його родини:

"Що буде з містом? Тут залишається гарна молода команда, якій щодня буду допомагати. Все буде добре", - коментує Бова початок свого походу за мандатом депутата.

Модель спадковості не нова - абсолютно повторює модель створення сі­мейних кланів, як це було при Партії регіонів, того ж Януковича чи й Порошенка, також вихідця з ПР, родини яких завдяки присутності у владі ставали надбагатими, а сини, завдяки  зусиллям батьків, ставали народними депутатами незрозуміло за які заслуги.

І останнє - чи варто було так завзято заявляти про бажання стати парламентарем, не дочекавшись навіть  рішення Конституційного суду, який ще має сказати, чи вибори будуть позачергові в липні, чи - чергові - в жовтні.

А може й правильно, що люди, які на виборах довірили Бові своє місто, тепер дізналися, що той їх, так би мовити, обдурює?


Комментариев: 0
Добавить комментарий