Данні оприлюднили лікарі лабораторії артеріальної гіпертонії.
Вчені, що представляють лабораторію артеріальної гіпертонії ГУ «РНПЦ Кардіологія», заявили про те, що з усіх продуктів в раціоні на серце і судини людини найбільш згубно впливає сіль.
Для зниження ризиків виникнення хвороб серця наукові фахівці рекомендували ретельно контролювати кількість спожитої за день солі.
Про це повідомляє ukrhealth.
Медичні експерти підкреслюють: добовий рівень вживання солі не повинен перевищувати п’яти грамів. Дотримуючись цього принципу, можна домогтися зниження ризику смерті від ішемічної хвороби серця майже на 30%.
У той же час, відзначають дослідники, солі сучасні люди їдять занадто багато – в середньому людина вживає близько дванадцяти грамів в день. Особливу небезпеку в цьому плані постають собою різноманітні чіпси, сухарики та закуски до пива, в яких зазвичай міститься надмірна кількість солі, яка «вбиває» серце і судини.
Наявні сьогодні наукові дані говорять про те, що занадто активне споживання солі провокує розвиток артеріальної гипертензаии і погіршує стан судинної тканини, роблячи її жорсткою і схильною до пошкоджень.
Нещодавно дослідники з Жіночої лікарні Брігхем в Бостоні представили виявлений ними доказ того, що зловживання сіллю тісно пов’язано зі збільшенням ризику передчасної смерті.
При цьому вчені відзначили, що високий рівень солі в раціоні також може негативно позначатися на стані головного мозку.