Суд і прокуратура переживають кадровий цейтнот

Дві правоохоронні місцеві структури -  суд і прокуратура, нині працюють в умовах справжнього дефіциту спеціалістів - загалом з десяти вакансій заповнені лише три, навантаження за всіх несуть перші керівники. 

Керівник Тростянецького відділення прокуратури Оксана Шаповал.

Останнім часом відразу кілька працівників Тростянецької прокуратури отримали підвищення по службі. Втім, попри приємність самого факту, як професійного росту місцевих законників, це призвело до того, що на сьогодні Тростянецький відділ відчуває серйозний кадровий дефіцит – із п’яти вакансій прокурорів зайняті лише дві. Працює начальник відділу і один з її підлеглих прокурорів. Ігор Глущенко - перший заступник керівника Охтирської місцевої прокуратури, до якої входить, як структурний підрозділ, і Тростянецьке відділення, сподівається, що коли у травні відбудеться випуск у Академії Генеральної прокуратури, ця кадрова прогалина буде усунута.

Голова Тростянецького суду Оксана Линник.

Ще гіршою є ситуація з кадрами в районному суді – з п’яти вакансій суддів в, так би мовити, робочому стані лише одна, її обіймає голова районного суду Оксана Линник. Як відомо, Віктор Маслов переїжджає до столиці, він вже склав присягу і призначений суддею Антикорупційного суду. Ще одна суддя – Ірина Щербаченко, очікує перепризначення на новий, тепер вже довічний строк правосуддя - не так давно у неї збіг перший п’ятирічний термін роботи на посаді і їй доведеться проходити переатестацію. Тому весь тягар у прийнятті рішень сьогодні ліг на плечі Оксани Линник. І вона, як свідчать фахівці правоохоронних органів, робить навіть більше, ніж це можливо, не жаліючи навіть власного часу для розгляду особливо нагальних і резонансних справ. Встигає розглядати і масу клопотань.

Комментариев: 0
Добавить комментарий