У Кам`янці онука репресованого священика звершила постриг у монахині

24 квітня 2019 року з благословення Високопреосвященнішого митрополита Сумського і Охтирського Євлогія в храмі Преподобного Сампсона Странноприїмця с. Кам’янка Тростянецького церковного округу завідувач канцелярією Сумського єпархіального управління архімандрит Анастасій (Панов) звершив чернечий постриг у малу схиму Зінов’євої Ніни Володимирівни. Новопострижена монахиня отримала ім’я Наталія, на честь святої мучениці Наталії Нікомідійської.


Чернечому постригу передувало уставне великопісне богослужіння – утреня, часи та Літургія Передосвячених Дарів – які були відслужені архімандритом Анастасієм та настоятелем храму протоієреєм Олексієм Селегенем.

Після постригу архімандрит Анастасій звернувся до новопостриженої монахині Наталії з повчальним словом про сенс і мету чернечого постригу, пояснив символічне значення нового монашеського одягу та передав благословення і добрі побажання від імені Правлячого архієрея митрополита Євлогія.

Монахиня Наталія є онукою репресованого під час безбожного радянського гоніння священика. На даний час вона перебуває у Будинку милосердя для людей похилого віку, яким опікується православна громада Різдва Пресвятої Богородиці с. Кам’янка Тростянецького району.

Комментариев: 0
Добавить комментарий