ОСОБАМ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ НА СУМЩИНІ ОРГАНІЗОВАНО 7 ПУНКТІВ ПРОХОДЖЕННЯ ЗНО

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка, Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету, Охтирська загальноосвітня школа №1, Конотопська загальноосвітня школа №5, Шосткинська загальноосвітня №5, Глухівське вище професійне училище, Роменське вище професійне училище - ці установи визначені, як пункти тестування, у яких створено особливі (спеціальні) умови.

Як повідомили в обласному Департаменті освіти і науки, під час формування мережі пунктів тестування в Сумській області врахована можливість проходження зовнішнього оцінювання особами з особливими освітніми потребами.
Учасникам ЗНО на спеціально організованих пунктах тестування створено спеціальні умови:будівлю пункту тестування обладнано зовнішніми сходами і пандусом з урахуванням технічних вимог відповідно до державних будівельних норм; у пункті тестування наявне місце особистого користування, яке обладнано універсальною кабіною;  забезпечено виконання сертифікаційної роботи в аудиторії, що розташована на першому поверсі; забезпечено виконання сертифікаційної роботи за столом, придатним для письма на інвалідному візку.

Для осіб з порушенням слуху забезпечено допомогу перекладача жестової мови в аудиторії під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання та надано додатковий час (до 30 хвилин) для виконання сертифікаційної роботи.
В Сумській області пункти тестування, у яких створено особливі (спеціальні) умови, розташовані на базі закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти.
Комментариев: 0
Добавить комментарий