Новими автомобілями поповнився парк "швидкої допомоги"

На базі Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відбулась передача ключів відразу від 24-х нових автомобілів «швидкої допомоги» Citroën Jumper типу В, у тому числі підстанціям в Охтирці, Лебедині і Тростянці. 
Таку інформацію оприлюднив на своїй сторінці в Фейсбуці народний депутат по 162-му округу, до якого входять і вищеназвані населені пункти, Микола Задорожній. За його твердженням, спецтранспорт був закуплений за кошти Національної служби здоров’я України (НСЗУ) в межах пакету медичних послуг «Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою або встановленим захворюванням на COVID-19», а загальна вартість одного транспортного засобу – близько двох мільйонів гривень.
Ці автомобілі призначені для проведення заходів медичної допомоги силами лікарської (фельдшерської) бригади, транспортування та моніторингу стану пацієнта на догоспітальному етапі. 
Кожне авто обладнане дефібрилятором, апаратом ШВЛ пульсоксиметром, стаціонарним балоном з киснем, інфузоматом, глюкометром і т.д., що дозволяє медикам проводити навіть реанімаційні заходи безпосередньо в салоні «швидкої».
 
Комментариев: 0
Добавить комментарий