Голови об‘єднаних територіальних громад Сумщини ознайомилися з проектом «Поліцейський офіцер громади»

Аби почути від перших осіб держави, як має діяти на практиці новий етап реформи поліції, вони разом з керівниками поліції області побували на презентації проекту «Поліцейський офіцер громади» у Києві.

 Презентація проекту «Поліцейський офіцер громади» відбулася на Софіївській площі у Києві. Запрошеним гостям, серед яких були голови багатьох ОТГ з усіх областей України, представники правоохоронних структур держав-партнерів України та чисельні журналісти, проект презентували Прем‘єр-міністр України Володимир Гройсман, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та голова Національної поліції Сергій Князєв. За словами  керівника поліцейського відомства, впровадження в життя нового етапу поліцейської реформи однаково важливо як для поліції, так і для суспільства. Важливо, в першу чергу для тих, хто живе не в мегаполісах, а в невеличких населених пунктах. 

Суть проекту полягає в наступному: поліцейський офіцер громади буде нести службу на території об'єднаної територіальної громади і логічно продовжить глобальний процес децентралізації. 

Основна ідея в тому, щоб у кожної громади був свій поліцейський, який буде проводити 90% часу на території громади. Буде вникати в усі її проблеми,  знати її жителів, врешті-решт -  жити в цій громаді. У свою чергу люди будуть знати, хто їх поліцейський, як з ним зв'язатися, до кого в першу чергу звертатися. Сам офіцер, за словами керівництва поліції, має поєднати у собі дільничного та патрульного. А незабаром (в рамках прийнятого закону про кримінальні проступки) стане ще й дізнавачем. Він буде забезпечений усім необхідним для несення служби: машиною, робочим місцем, технікою, спецзасобами та навіть житлом. 

«Суть цього проекту в тому, що тепер про захист громади ми дбаємо разом: поліція і сама громада, - підкреслив Сергій Князєв. - Тепер громада - наш повноправний партнер. Поліція проводить конкурс, громада - бере участь у відборі. Поліція забезпечує транспортом, одностроєм, зброєю, громада бере на себе забезпечення робочим місцем, технікою, відомчим житлом. Звітує тепер поліцейський не тільки перед керівництвом, а й перед громадою. І керівництво оцінює результати його роботи, в першу чергу, за рівнем довіри до нього громади». 

Керівництво поліції області, зі свого боку, готове забезпечити конкурсний відбір та проходження кандидатом спеціальної підготовки. І в подальшому, в ході впровадження в дію проекту на Сумщині, всіляко підтримувати тісну справ працю з кожною громадою задля забезпечення спільними зусиллями безпеки та спокою громадян. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий