ФК "Тростянець" націлюється на чемпіонат України

4 січня виповнився рік з моменту створення у Тростянці Академії спорту - комунального підприємства міської ради, яке стало базовим спортивним закладом. 
Богдан Єсип

По суті воно замінило діючий на той момент спортклуб "Надія". Змінився і директор - замість місцевого гирьовика Віталія Черкашина прийшов футболіст з Охтирки Богдан Єсип. Найбільше відомий, як гравець «Нафтовика», але перед приходом в Тростянець встиг побувати і в клубах вищої ліги - «Верес», «Александрія», «Волинь», а також першоліговому ПФК «Суми».
Стало зрозумілим - пріоритетом серед спортивних напрямків у Тростянці стає футбол. Прихід футбольної зірки відповідав і  амбіціям мера на фоні футболу і самому «засвітитися» не нижче обласного рівня. А можливо ще й «заробити» на цьому.
Так, навесні минулого року тут було створено три футбольних дорослих команди - "Тростянець- 1, 2 і 3", які брали участь у турнірах різного рівня. Найбільш успішно виступила, як не дивно це звучить, найменш рейтингова - "Тростянець-3", яка за  рівнем підбору футболістів була представлена саме місцевими спортсменами - тростянецькими. Команда виступала у внутрішньому чемпіонаті Охтирського району і там зайняла 3-тє місце.
Перша і друга команди виступали в чемпіонатах області відповідно по першій і другій лігах. Тут найбільшим досягненням сезону є вихід першої команди до фіналу кубка області. В чемпіонатах же області обидва "Тростянці", укомплектовані майже повністю іногородніми футболістами з Охтирки, Лебедина, Сум і навіть Харківщини, попри гучні передсезонні обіцянки, не змогли увійти навіть до трійки призерів. Однозначно, сезон став провальним.
Крім того, Тростянець став чи чи не єдиним містом в області, де не проводиться свій внутрішній чемпіонат з, підкреслюємо, великого футболу і протягом літнього сезону, а не з "міні за день-два". 
Втім, попри провальні результати минулого сезону, в цьому році ФК "Тростянець" знову планує заявлятися не тільки на область, а й на чемпіонат України - спочатку серед аматорів, а потім - в лігу професіоналів. 
- З літа ми запланували заявлятися на всеукраїнські змагання серед аматорів, що дасть нам змогу на 2020 рік заявитися на 2-гу лігу професійної національної першості, - розповів Богдан Єсип на сесії міської ради.  
Ю.Бова охтирського керівника тростянецької «Академії спорту» підтримує в усьому. І грошей не шкодує.
- Коли ми прийняли стадіон то виявили ситуацію, що у нас футболістів тренували легкоатлети. Сьогодні тренерів підібрали по кваліфікації, дітей посортировали. Побачили, що з місцевих футболістів зміна у нас слабенька, ніхто раніше футболом серйозно не займався.
З цього можна зробити припущення, що якщо ми вже замахуємося на чемпіонат України, а свої футболісти «слабенькі», то як і в минулому році за бюджетні гроші міська рада знову «набиратиме» варягів. І можна лише здогадуватися, скільки цим футболістам доведеться платити. 
Вкладаються серйозні гроші і в футбольну арену - сума капітальних вкладень буде також на рівні 5 млн. Замінять газон, прокладуть систему травяного поливу. Крім того, до травня місяця на стадіоні має з`явитися ще одне поле зі штучним покриттям - 60х40 м. Крім того, за головним полем в бік РЕМу, вже підготовлені майданчики під два тренувальних трав`яних поля. Трава  для них також вже закуплена.

Комментариев: 0
Добавить комментарий