В дитячому таборі "Орлятко" знайшли низку санітарно-гігієничних порушень

Дитячий табір «Орлятко» у понеділок згадували "злим нетихим словом" на апаратній нараді при губернаторі. Завдяки втручанню облдержадміністрації тут провели перевірку, і як розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталій Моїсеєнко, тут виявили ряд суттєвих порушень.
Зокрема, за його словами, в таборі відсутній лікар, санітарний стан приміщень медичного блоку незадовільний; в медичному блоці ємності для питної кип’яченої води забруднені; в медичному пункті виявлені препарати лікарських трав з вичерпним терміном придатності; ізолятори спортивного оздоровчого табору використовуються не за призначенням; медичною сестрою закладу порушувалися санітарно-гігієнічні умови огляду дітей, двотижневе перспективне меню складено з порушеннями тощо.

За результатами перевірки був складений припис, на директора закладу був накладений штраф.

«До речі, у другу зміну керівництво табору «Орлятко» знову не допустило спеціалістів Держспоживслужби до здійснення перевірки. І наразі нами готуються документи про відкриття кримінального провадження до правоохоронних органів за порушенням статті 356 Кримінального кодексу України (самоуправство)», – повідомив Віталій Моісеєнко.

Комментариев: 0
Добавить комментарий