Творчі обміни серед сусідніх сільських громад - справа не нова. Але приємна і бажана. На День села Мащанки з концертом до них приїхали артисти з Білки.

В Мащанці День мела на день медового Спасу. Не випадково люди обрали  саме цей день. Як сказала сільський голова Любов Маслова, в цей день Бог оберігає кожну людину, ангели-охоронці дарують мир і добро, злагода панує кожній родині. Тому всі, хто звільнився від справ по господарству, йшли до сільського будинку культури.
Завітавши на свято, громада, що зібралась, була приємно вражена підготовкою зустрічі, проведенням свята. Прибрана, викошена, впорядкована територія, підремонтований глядацький зал, прикрашена сцена, квіти. А якщо додати чудовий концерт у виконанні хорошого, злагодженого високохудожнього самодіяльного колективу, який приїхав в Мащанку з сусідньої Білки, то емоції панували тільки позитивні.
Затишок і приємну атмосферу відзначали не тільки мащани, а і гості, які приїхали в село на це свято. Їх запросили на сцену, попросили до слова. Привітали селян з святом заступник голови райради Олексій Котко, керівник апарату РДА Лариса Григорець, депутат райради Олександр Олійник, обраний саме виборцями цього села.
І звичайно ж звернулася до земляків сільський голова Мащанки Любов Маслова. Настрій і у неї був гарний, святковий, як і вся атмосфера в залі. Вона побажала односельцям миру, добра, злагоди, Божої благодаті, подякувала за розуміння і підтримку сільської влади. Окремо вже поза виступом Любов Маслова попросила подякувати в газеті всім тим, хто відгукнувся на заклик сільської ради і допоміг в ремонті клубу, прибиранні території. Особливо вона вдячна О.С.Савостян, С.М.Чередниченко, Т.Я.Трофімцовій, Н.П.Усенко, Т.М.Мірошниченко, І.О.Кривченко, О.І.Кожушко, О.М.Захарченко, В.П.Бреннику, Н.П.Мірошниченко, Н.М.Роща, Ю.А.Сергєєвій та іншим.
Крім того, сільський голова розповіла, що протягом останнього часу в селі капітально відремонтовано три колодязі, ще в чотирьох буде зроблений поточний ремонт. Для цього необхідний матеріал вже заготовлений і завезений. Проводиться впорядкування території. Та й по порядку по селу відчувалося, що господарі тут є і вони на своєму місці.
Після вітальних слів на мащан чекав ще один приємний сюрприз - зустріч з майстрами виконання української пісні - народним  аматорським  ансамблем української пісні  "Перлина    Слобожанщини" Білківського сільського будинку культури,  керівником якого є  Анатолій Гробов.
Півтори години лилася зі сцени пісня, як українська дівчина - файна, душевна, як і вся наша Україна, яку ми дуже любимо.
Задоволені люди довго не могли відпустити зі сцени артистів, під гучні аплодисменти скандували: "Молодці! Молодці!", запрошуючи на біс проспівати ще. І артисти не відмовили.
Люди відпочили, набралися гарного настрою, оптимізму, 
Після свята - всіх запросили на кашу, а дорослим ще налили по сто грамів. То ж і тут довелося дякувати гостям і самим мащанам вмілим рукам, майстерності, натхненню кухарів, які підготували смачну кашу і накрили щедрий святковий стіл.

Комментариев: 0
Добавить комментарий