В результаті “оборудки” жінка втратила майже 14 тисяч гривень

З заявою про шахрайство до працівників Тростянецького відділення поліції звернулась 64-річна жителька міста Тростянець. Як пояснила сама пенсіонерка, їй зателефонував невідомий і назвався представником банку, в якому вона обслуговується. Він запевнив: банк може повернути їй близько чотирьохсот тисяч гривень за те, що вона користувалася кредитними коштами. Однак для цього їй нібито потрібно пройти ідентифікацію.

Не замислюючись над причинами такої "щедрої" пропозиції, жінка повідомила співрозмовнику всю запитувану ним інформацію, та надіслала в мобільному додатку фото власного паспорту.
І вже за деякий час з рахунку потерпілої невідомі особи зняли майже чотирнадцять тисяч гривень.
За даним фактом у поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 "Шахрайство" Кримінального кодексу України, та встановлюють особи аферистів та їх місцеперебування.
Правоохоронці вкотре застерігають громадян від нерозважливих кроків та надмірної довірливості. Ким би не представилися невідомі - операторами мобільного зв'язку, організаторами акції, правоохоронцями, банкірами, медиками, юристами, соцпрацівниками, - перш ніж пристати на їх пропозицію, переконайтеся у достовірності отриманої від них інформації. Пам'ятайте, у аферистів одна мета - виманити у вас гроші. І для її досягнення вони використовують будь-які схеми та способи, аби збагатити власну кишеню. Тож будьте обачними, і тоді вам не доведеться бути жертвою злочинних посягань.

Комментариев: 0
Добавить комментарий