Нові правила для дитячих таборів оздоровлення

Цього літа МОЗ дозволив роботу дитячих таборів і санаторіїв, однак із дотриманням протиепідемічних обмежень. Кожен табір повинен пройти спеціальну комісію й отримати дозвіл від Держпродспоживслужби. На початку червня служба обстежила 142 заклади оздоровлення й відпочинку – і кожен третій із них не відповідав санітарним  вимогам. 

Як повідомили у відомстві, переважно у закладах бракувало матеріально-технічної бази, медичного персоналу, не було умов для   дотримання санітарно-протиепідемічного та дезінфекційних режимів, а також були проблеми із водозабезпеченням. 

«Питання оздоровлення та відпочинку дітей є особливо актуальними в умовах карантину. Держпродспоживслужба тісно співпрацює з органами місцевої влади та власникам оздоровчих закладів для виявлення порушень та їх подальшого усунення», – зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька. 

Власне, протиепідемічні обмеження для дитячих таборів і санаторіїв затверджені у постанові головного санітарного лікаря від 8 червня. Обов’язковими є антисептики і постійний температурний скринінг. Не можна використовувати багаторазові рушники, м’які іграшки, запрошувати до табору сторонніх людей чи батьків. МОЗ радить максимально зменшити кількість дітей у загонах, більше часу проводити надворі й уникати контактних ігор. Для заїзду дітям потрібно пройти медогляд і мати медичну довідку 079/о. 

Фахівці радять ретельно перевірити умови проживання та дотримання протиепідемічних вимог перед тим, як обрати базу відпочинку чи санаторій.

Комментариев: 0
Добавить комментарий