Найпоширеніші питання платників податків щодо запровадження програмних РРО

Охтирське управління Головного управління ДПС у Сумській області нагадує, що Законами України від 20.09.2019 №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та №129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» визначено ряд особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій. Надаємо відповіді на ТОП – питання платників податків щодо запровадження програмних РРО.

Що таке Програмний РРО?

Це умовно кажучи, програма, яка завантажується на будь-який пристрій (смартфон, планшет та ін), та в якій фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу.


Що таке фіскальний сервер?

Це сервер, через який реалізується фіскальна функція, знайома нам зі звичайних РРО і призначений він для реєстрації звичних для нас розрахункових операцій. Такий сервер здійснює реєстрацію: Програмних РРО, електронних розрахункових документів, електронних фіскальних звітів та електронних фіскальних звітних чеків; збереження даних щодо проведеної операції з присвоєнням фіскальних номерів; надає доступ до інформації про розрахункові операції, проведені з використанням Програмних РРО, а також інтеграцію з Програмними РРО.


Скільки коштує програмне РРО від ДПС?

ДПС надаватиме свій програмний продукт безкоштовно та здійснюватиме його безкоштовне обслуговування та підтримку в технічному стані. 


Які види РРО можна застосовувати у 2020 році?

Суб’єктам господарювання, які здійснюють розрахункові операції готівковими коштами (платіжними картками, платіжними чеками, жетонами тощо) у 2020 році пропонується альтернатива щодо виду застосовуваних РРО, тобто можна буде використовувати як звичайний (класичний РРО), так і програмний РРО.
 Всі розрахункові операції реєструватимуться на фіскальному сервері ДПС, тобто кожному розрахунковому документу, створеному програмним РРО, присвоюватиметься певний унікальний номер (код).

Що таке режим офлайн для програмних РРО?

Законом України від 20.09.2019 р. №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» для програмних РРО передбачено можливість застосування режиму офлайн. Режим офлайн — це режим, що застосовується на період втрати зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером контролюючого органу, та може тривати не більше 36годин. Використовувати такі фіскальні номери суб'єкт господарювання зможе не більше 168год протягом календарного місяця. 

                                    Охтирське управління Головного управління ДПС у Сумській області

Комментариев: 0
Добавить комментарий