НА СУМЩИНІ СПОЖИВАННЯ ГАЗУ ЗМЕНШИЛОСЬ НА 22%

«Сумигаз» за 1 півріччя здійснило розподіл 329,8 млн куб. м. природного газу, що на 22,7% менше у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

Споживання природного газу скоротилось серед усіх груп клієнтів: побутові споживачі використали менше на 27,3%, промислові підприємства - на 19,2%, установи і організації, що фінансуються з державного бюджету - на 15,9%, а теплопостачальні підприємства – на 14,9%.
Зменшення обсягів розподіленого природного газу безпосередньо позначається на фінансовому стані товариства. Оскільки, пропорційно зменшується кількість коштів, які компанія стовідсотково перенаправляє на роботу аварійно-диспетчерських служб, модернізацію та обслуговування газорозподільних мереж всієї Сумщини.
АТ «Сумигаз» підтримує реформи газового ринку України та кроки НКРЕКП щодо застосування європейських принципів при встановленні тарифів на розподіл газу. Такий підхід буде сприяти розвитку енергоефективності.
Нині ж через нерівномірне сезонне надходження коштів виникають труднощі у покритті витрат на обслуговування газових мереж. При однаковій завантаженості та кількості персоналу, в один із літніх місяців компанія може отримати до 10 разів менше виручки, аніж в зимовий. При цьому саме на міжопалювальний період припадає левова частка робіт з модернізації, заміни газових мереж та обладнання на них.
Рівномірні ж щомісячні платежі за послугу транспортування природного газу зменшать фінансове навантаження на споживача в опалювальний період, а оператору ГРМ, АТ «Сумигаз», дозволятьчітко спрогнозувати надходження та витрати.
 
Довідка. АТ «Сумигаз» не отримує оплату від споживачів за природний газ. З 1 липня 2015 року це роблять газопостачальні підприємства, використовуючи розрахунковий рахунок спеціального призначення, з якого основна частина коштів автоматично за затвердженим алгоритмом направляється в НАК «Нафтогаз України».

 
Комментариев: 0
Добавить комментарий