Біла, жовта, червона та зелена – корисні всі варіанти. Вчені вважають, що в Давньому Єгипті цибулі поклонялися – її форма та концентричні кола символізували вічність. А в середні століття цибулю використовували для оплати товарів і послуг.
Цибуля просто наповнена антиоксидантами – десятками різних типів, включаючи кверцетин, потужну протизапальну речовину. Найбільший вміст антиоксидантів у зовнішніх шарах цибулини.
Цибуля може захистити від раку
Існує зв’язок між частотою вживання цибулі, часнику та ризиком виникнення кількох видів раку. Що частіше вживати цибулю та часник, то нижчий ризик виникнення раку. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в «American Journal of Clinical Nutrition».
Цибуля зміцнює кістки
Люди, які регулярно вживають цибулю, мають більш міцні кістки, що зменшує ризик переломів стегна на 20% порівняно з тими, хто ніколи не їв цибулю.
Цибуля позитивно впливає на травлення
Вона багата на інулін, тип клітковини, який діє як пребіотик. Інулін також допомагає запобігти закрепам, поліпшує регуляцію цукру в крові.
Цибуля знижує рівень холестерину у крові
Дослідники виявили зниження рівня холестерину серед людей, що збільшили кількість вживання цибулі в своєму щоденному раціоні.
Цибуля «розкриває» томати
Користь від поєднання томатів та цибулі набагато більша, ніж від вживання цих овочів окремо. Вчені вважають, що сполуки сірки в цибулі сприяють поглинанню лікопену, антиоксиданта, що міститься у помідорах. Це захищає від раку, хвороб серця, а також корисно для здоров’я мозку, кісток та очей. Поєднання томатів та цибулі смачні в омлетах, салатах та супах.
Що ще корисного у цибулі
Цибуля має можливості стати суперпродуктом – всі її види та у будь-якому вигляді, сирому чи приготованому, є надзвичайно корисними.