В Україні скоротять кількість районів з 490 до 100

У штабі «Слуги народу» планують скоротити кількість районів України. Про це зробив заяву голова виборчого штабу партії Олександр Корнієнко.
Відзначимо, що зі слів політика, розроблюється адміністративна реформа, яка розширить повноваження влади на місцевому рівні. У свою чергу, державні адміністрації зміняться на префектури. Вплив останіх зросте і вони зможуть стежити за законністю рішень місцевих рад.
Олександр Корнієнко заявив, що при такій моделі потужний районний рівень несильно потрібен, а тому необхідно укріплювати райони, якими буде займатися префект.
Наразі у штабі політичної сили є група, яка займається децентралізацією та місцевим самоврядуванням. Спеціалісти залученні до роботи ознайомились із розробленим законопроектом про інститут префектів. Поки цей проект ще потребує доопрацювання, а деякі пункти навіть доведеться розробляти «з нуля».
Важливим є той момент, що для того щоб реформа запрацювала, потрібно внести виправлення до Конституції. Для ухвалення рішення потрібна конституційна більшість – 300 голосів.
Олександр Корнієнко впевнений, що реформу підтримають, бо децентралізація є у всіх в програмах.
Відзначимо, що зараз в Україні 490 районів, з яких планують залишити лише 100.
Комментариев: 0
Добавить комментарий