Сюжет в "Єдиних новинах" про волонтерів-пекарів з Тростянця за добу переглянуло вже понад чверть мільйона українців

11 серпня в телевізійному марафоні «Єдиних новин», що транслюють провідні загальнонаціональні канали, був показаний сюжет про родину Шило - підприємців з Тростянця Сумської області, які з початком повномасштабної війни рф проти України, свій ресторан перетворили у благодійну пекарню. Разом з групою волонтерів там, протягом місяця ворожої окупації Тростянця, щодня випікали хліб, який відразу ж роздавали голодним містянам. 

  • Нас зібралося разом 11 чоловік і коли було світло, ми випікали за добу до півтори тисячі буханок, а коли електрики не стало, то пекли за допомогою генератора вже менше – біля 800 буханок за добу. Все це роздавали людям, - розповідає волонтер Мирослав Шило.

Міської влади весь цей важкий місяць російської окупації в місті не було – на чолі з мером повтікали в «підпілля». Але всі вони повернулись після звільнення громади від орків, і взялися чиновники на чолі з очільником міста звинувачувати волонтерів у колаборантстві.

  • Вони роздавали хліб вродеби людям по пів буханки, а з заднього двору кормили росіян, - пояснив свою позицію мер Тростянця Ю.Бова. 

Сюжет викликав живий інтерес серед глядачів усієї України. З початку трансляції, а це лише біля доби, його вже переглянуло понад 263 тисячі людей. В соцмережах розгорілася жвава дискусія. Причому, з очевидною перевагою підтримки волонтерів, позицію яких схвалюють приблизно 95% учасників дискусії. І лише 5% - це прихильники влади.

Ось деякі з коментарів:

Tatiana S.

«Мер убежал, когда люди нуждались в поддержке. Эти пекари взяли ответственность этого мэра на себя. Они достойны уважения».


Alla Krankovska

«Мэр какой-то неприятный и мутный тип. Либо бизнес отжать хочет, либо завидует, что у парня популярность выше, чем у него».


Нина Марущак

«Я из Мариуполя, тоже сидели без хлеба, молодцы (волонтеры), что пекли хлеб, чью-то жизнь спасли».


Изольда Казакова

«Низкий поклон смелым, помогающим ценой собственной жизни, людям, Людям с большим сердцем. Беспощадность оккупантов ужасает».


 
Лина Антипова

«Ребята спасли человеческие жизни, а мер спас только свою».


 
Adil Adillia

Жители Тростянця не молчите, спасайте тех, кто вам помогал в трудную минуту. А власть как всегда впереди за наградами».

Комментариев: 0
Добавить комментарий