За «злив» телефонної розмови в інтернет прокуратура відкрила кримінальне провадження проти мера Тростянця


Йдеться про телефонну розмову між міським головою Тростянця Сумської області Ю.Бовою та депутатом Сумської обласної ради, першим заступником голови Охтирської райдержадміністрації Павлом Роженком. Спілкування відбулося 6 червня ц.р. і стосувалося отримання Тростянецькою міською радою чергового гуманітарного вантажу, який надійшов  залізницею на станцію Смородине. А ось дозволу на розвантаження ні з Охтирської РДА, ні Сумської ОВА на той час ще не було. 


Ось і вирішив Ю.Бова пришвидшити цей процес через «прямий ефір» з районними і обласними посадовцями не попереджаючи про це іншу сторону. Тростянецький мер спочатку розмовляє з першим заступником голови Охтирської РДА Павлом Роженком. Потім телефонує губернатору Дмитру Живицькому і його заступнику Олегу Ковалю. Ті на зв'язок не вийшли. Але Бові і цього було досить, щоб у прямому ефірі зробити потрібне резюме: "На жаль на ці дзвінки ніхто не відповів". А потім Бова підсумовує: "Дві години ми чекаємо. Результат ви бачите - люди стоять, робота не ведеться, грузи не вигружаються…".


Павло Роженко “оцінивши” інтернетну “під­ставу” тростянецького мера, вирішив скористатися статтею 31 Конституції України, яка гарантує  громадянам таємницю телефонних розмов і подав скаргу на Ю.Бову у правоохоронні органи. В Сумській обласній прокуратурі спочатку не захотіли вносити відомості до ЄРДР. Але після ух­вали Зарічного суду м. Суми від 30.06.2022 р. Сумською обласною прокуратурою 05.07.2022р. відомості, викладені у заяві П.Роженка все ж внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Кримінальне провадження розпочате за статтею ККУ - "Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер". 


Факт кримінального правопорушення та склад злочину в діяннях Юрія Бови ще буде визначатися в ході досудового розслідування. Але якщо вина мера буде доведена, то йому “світить” ч.2 ст. 163 Кримінального кодексу, по якій  передбачається покарання позбавленням волі на строк від трьох до семи років. 
Комментариев: 0
Добавить комментарий