Сумський Добробат вже вчетверте допомагає відновлювати зруйнований орками Тростянець

На вшент зруйнованій від агресивних дій російських окупантів привокзальній площі у Тростянці Сумської області знову працювали представники Добробату - загону добровольців з обласного центру. Це вже був четвертий їхній приїзд у одне з найбільш пошкоджених ворожими обстрілами міст області.

Прибиральний десант знову був чималенький - цього разу з Сум приїхало біля сорока чоловік. До них доєдналися фахівці місцевого ДСНС та працівники комунального підприємства Тростянецької міської ради «Екосервіс». Працювали на привокзальній площі, де ще треба провести чимало робіт, щоб порозгрібати всі руїни і почати тут відновлювальні роботи.

Одні волонтери взяли до рук лопати, інші просто руками розбирали руїни, складали цеглу, тротуарну плитку, що в подальшому можна буде використати, як будівельний матеріал. Тростянецька міська рада надала три трактори і екскаватор-навантажувач, щоб завантажувати уламки та бруд і далі все це вивозити на санполе. Вже скоро тут мають розпочатися і відновлювальні роботи.

  • За вже озвученою офіційними особами ОДА інформацією, плани такі, щоб відновити до 24 серпня і залізничний вокзал, і привокзальну площу. Є наміри щодо відновлення п`ятиповерхового будинку №53, який був обстріляний ворогом, а також плани держави по відбудові на цьому місці житлових будинків, магазинів та інших бізнесових об`єктів, які працювали на цій площі, мається на увазі звести стіни і дах, а внутрішнє оздоблення, то вже на себе візьмуть власники – суб`єкти господарювання. То ж разом прибираємось, щоб потім відбудувати зруйноване і повернути площу до звичного життя, - говорить учасник толоки заступник Тростянецького міського голови Юрій Заяц.  

Це вже був четвертий приїзд Добробату в Тростянець - одне з найбільш зруйнованих міст області. Всі учасники толоки добре попрацювали. Тростянчани дякують і сумчанам, і своїм, що  долучилися до важливої роботи по відновленню повноцінного життя в місті.

Комментариев: 0
Добавить комментарий