У Тростянці броньований джип, подарований волонтерами теробороні, пропонують передати ЗСУ

На початку березня цього року міський голова Тростянця Сумської області, він же командир місцевого загону тероборони Ю.Бова на своїй сторінці в Фейсбук попросив волонтерів придбати для місцевої самооборони … позашляховик.

Доволі несподіване прохання Ю.Бова написав двома мовами – англійською і – ні, не українською, а чомусь російською - мовою ворога. Чому так – не пояснив. Написав, зокрема, наступне: «… Дорогие друзья! Хотим поблагодарить Вас за желание помочь нам в это непростое время. Хотим сообщить вам о помощи, которая сейчас для нас самая важная! Это внедорожники, похожие на MITSUBISHI Pajerro, потому что наши дороги уничтожил враг…».


І буквально через два тижні – 26 березня – якраз в день, коли Тростянець було звільнено від рашистів, Юрій Бова за кермом цього самого MITSUBISHI (номерний знак  АК050TW) вже в`їжджав в місто з боку села Мащанка. На вулиці Пам`яті він зупинився, людям, які вийшли з дворів, щедро роздав частину гуманітарної допомоги, якою була доверху забита його машина.

Це фото було викладено у Фейсбуці волонтером Юлієм Морозовим, який і збирав разом зі своєю групою гроші на позашляховик для Тростянецької тероборони. Під цим фото у коментарі Артем Бутов пише: «Перша гуманітарна колона входить в Тростянець. Мер міста (а також командир ДФТГ Тростянець, 1) Юрій Бова очолює колону. PS: так, це саме та машинка, яку ми з вами купили!».


І нарешті вчора в Фейсбуці в аккаунті групи «Тростянець без обмежень» адміністратор групи Наталія Партала ставить ключове питання в цій історії: «Друзі, хтось щось знає чи може бачив броньований джип, на який збирав гроші Юлій Морозов? … Бова мовчить, оголосив про настання мирного часу в Тростянці, не "партизанить". То нехай передасть джип Збройним Силам України». 

Пропозиція передати броньований позашляховик ЗСУ багатьом тростянчанам подобається. Люди кажуть: то не діло, що сьогодні ним гуманітарку розвозять та мер на ній розкатується. Така техніку має бути на фронті, допомагати воювати з ворогом. Соня Казаннікова, наприклад, пише: "Підтримую! Хай передають джип ЗСУ! Там користь від нього буде і від людей, які давали на нього кошти!". ".

Комментариев: 0
Добавить комментарий