У Боромлі за 1,3 млн. гривень осучаснять шкільний харчоблок


До кінця цього року в Боромлянському ліцеї Сумської області в рамках національної програми «Спроможна школа» оновиться шкільна їдальня. Будуть встановлені нові меблі, обладнання для кухні, закуплено новий посуд. Це дозволить покращити технологічні процеси приготування страв та забезпечити належну гігієнічність прийому їжі. 


Вартість робіт з осучаснення шкільного харчоблока складає 1,35 млн. грн. 90 відсотків коштів дала держава за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Пролобіював реалізацію і фінансування проєкту в Боромлі народний депутат по 162-му виборчому округу Микола Задорожній, який нещодавно побував в сільському ліцеї, пересвідчився, що роботи з модернізації шкільного харчоблоку для створення належних умов безпечного харчування дітей активно ведуться.

  • Радий, що реформа шкільного харчування дійшла і до сільських шкіл, одну з яких ми бачимо у селі Боромля, - наголосив Микола Задорожній. - Вже зовсім скоро діти будуть отримувати тут здорове і безпечне харчування згідно новітніх стандартів та в поліпшених умовах. 

Ще 10 відсотків виділив Боромлянський бюджет. 

  • Модернізувавши обладнання, ми не просто покращимо технологічні процеси приготування страв, а й зможемо долучати дітей до здорового харчування. Важливо і те, що це дозволить дотримуватися відповідного температурного режиму готових страв, - розповів Боромялнський сільський голова Василь Романіка.


Нагадаємо, що реформа шкільного харчування відбувається в Україні вже другий рік поспіль за ініціативи та під патронатом дружини Президента України Олени Зеленської та впроваджується Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Так, лише в минулому році по всій країні 1809 шкіл, у яких навчається понад мільйон учнів, модернізували харчоблоки, на що вперше було спрямовано кошти державного бюджету.

У Боромлі капітально відремонтований і модернізований харчоблок у місцевій школі має бути зданий до кінця року.

Комментариев: 0
Добавить комментарий