На Тростянеччині будується унікальний Центр для постраждали від домашнього насильства

В мальовничому селі Буймер Тростянецької ОТГ Сумської області триває будівництво сучасного Центру для осіб, що постраждали від домашнього насильства. Кошти надала держава. У співфінансуванні беруть участь міський бюджет і спонсори. Це буде єдиний подібний заклад в Сумській області, який має запрацювати до новорічних свят. 

До кінця цього року планується завершити всі ремонтно-будівельні роботи. В будівлі проведено утеплення, перекрито дах. Провівши тендерні процедури вже закуплений з необхідним обладнанням автомобіль Рено за 1,3 млн. грн. Ним можна буде перевезти цілу родину з місця її постійного проживання до Центру, де потерпіла родина може тимчасового перебувати до пів року. 

В контексті створення цього Центру в селі, важливим є відновлення в Буймері роботи школи, яка до цього кілька років пустувала. Тепер сюди ходять діти навчатися і коли, наприклад, родина, що переїхала до Центру, як потерпіла від домашнього насильства, матиме можливість тут направити своїх дітей шкільного віку до сільської школи. Є в цьому селі і дитячий садок. 
Відновлювати роботу закладів в Буймері, в тому числі і створювати новий соціальний Центр, який допомагатиме адаптуватися до нормального життя потерпілим від домашнього насильства, допомагають спонсори - агрохолдинг "Кернел" виділив для школи 300 тис. грн., а товариство "Монделіз Україна" закупило необхідні меблі.

Комментариев: 0
Добавить комментарий