У справі Дарагана Тростянецька міська рада продовжує демонструвати закононеслухняність

Виконавча служба головного управління юстиції у Сумській області направила Тростянецькій міській раді Сумської області постанову про обов`язкове виконання рішення Зарічного суду м. Суми щодо поновлення журналіста Юрія Дарагана на посаді директора телерадіокомпанії "Тростянець". Днями питання винесли на сесію міськради. Розглянули і ... провалили голосуванням.

Ще 2 червня ц.р. Зарічним районним судом м. Суми було прийняте рішення щодо поновлення Юрія Дарагана на посаді директора телерадіокомпанії "Тростянець", якого з неї звільнила міська рада. Весь цей час в мерії не поспішали виконувати рішення суду. Тому 15 вересня ц.р. державним виконавцем Головного управління юстиції у Сумській області міській раді було пред`явлено постанову про обов`язкове виконання рішення суду. Так гласить Конституція України.

Розуміючи, що далі тягнути час вже не вдасться, міська рада виносить це питання на розгляд депутатів. 24 вересня проєкт рішення про поновлення Ю.В.Дарагана вносять до порядку денного 9-ї сесії.  
Юрист, що доповідала депутатам, без будь-яких маніпулювань запропонувала прийняти рішення про поновлення Юрія Дарагана на посаді директора телерадіокомпанії "Тростянець". Причому з моменту його звільнення - тобто з 14 жовтня минулого року. А самій ТРК "Тростянець" внести відповідні зміни до його трудової книжки і виплатити всі втрати незаконно звільненого працівника за вимушені прогули. А це біля 150 тисяч гривень.
По настрою депутатів провладної "Сили людей" відчувалося, наскільки винесене формулювання їх коробить - рік тому вони запопадливого посадовця звільняли, а тепер, виходить, зробили це не вірно. Більше того, міська рада подала апеляцію і вже по ній призначене перше судове засідання, яке відбудеться в Апеляційному суді м. Суми вже наступного вівторка.
Тому в залі засідань міськради почалися дебати у пошуках того, як ... обійти закон, рішення суду та постанову ДВС і не поновити Дарагана на посаді. Тон задав сам міський голова.
- Якщо почитати це рішення (суду - прим. редакції), то суддя не взяв взагалі наші аргументи, коли ми звільняли Дарагана, - коментує Ю.Бова. - Буде апеляційний суд, а після нього може ще бути Касаційний суд. Тому не погоджуємося, апелюємо, але закон так звучить, що після рішення першої інстанції людину повинні на роботі поновити. 
Звертаючись до депутатів, Бова сказав: "… у вас є вибір - підтримати, не підтримати або утриматись…". Час "х" настав, депутати натиснули на свої кнопки.
- За - 8, проти - 7, утримались - 5 - рішення не прийнято, - із задоволенням потираючи руки оголосив результати голосування міський голова.
Найцікавіше, що підвівши свою фракцію до того, що не можна підтримувати поновлення Дарагана на посаді, сам Юрій Бова проголосував навпаки. Крім нього це рішення підтримали депутати В.Бочкарьов, І.Борисенко, С.Марченко ("Наш Край"), М.Кривошеїн ("Слуга народу"), І.Слабоспицька, О.Заяц (ОПЗЖ), В.Бондаренко ("Сила людей").
Втім, цього виявилося  мало, аби в стінах Тростянецької міської ради було виконано букву закону. Така реальність викривленого владного задзеркалля.

Комментариев: 0
Добавить комментарий