Тростянецьким чиновникам-«уклоністам» в призовній кампанії голова Охтирської РДА проведе окремий «збір»

Вже через тиждень, а саме 1 жовтня, стартує осінній призов на службу в армію. Триватиме кампанія до кінця року. На початку цього тижня голова Охтирської РДА Сумської області Леонід Клизуб провів нараду, на якій обговорили організацію осіннього призову-2021 у регіоні. 

Про проведену роботу доповіли військовий  комісар Охтирського  районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Думчиков, представники тергромад, голови місцевих призовних комісій, лікарі, які організовують роботу з медогляду. Були проаналізовані виконання планових завдань призову по кожній з громад – Охтирській, Великописарівській, Чернеччинській, Грунській, Комишанській, Кириківській, Чупахівській, Боромлянській і Тростянецькій. 


  • З району на строкову військову службу підлягає призову понад півтори тисячі осіб. 15% військовозобовязаних складають призовники, решта – прийняті в добровільному порядку за контрактом, – наголосив Леонід Клизуб.


Голова Охтирської РДА Леонід Клизуб також наголосив на необхідності злагодженої взаємодії між терцентрами комплектування та соціальної підтримки, виконавчою владою та місцевим самоврядуванням. І не випадково. Адже попри офіційні попередження всіх територіальних громад району, на нараду прибули представники всіх ОТГ Охтирщини, тільки не було жодного від Тростянецької міської ОТГ. 

Хоча варто було б. Згідно з даними Охтирського відділу Нацполіції у розшуку за ухилення від проходження військової служби на території Охтирського району перебуває 1300 осіб, серед яких немало і з Тростянця. Далеко не завжди виконуються графіки проходження призовниками медичних оглядів. Тому потрібна спільна робота, а не власні нездорові амбіції, що створюють тільки додаткові проблеми в організації осіннього призову. 


Голова РДА Л.Клизуб, аби зрозуміти ситуацію з осіннім призовом у Тростянецькій громаді та для забезпечення виконання районного плану комплектування осіннього призову 2021 року на строкову службу, покладеного на нього, вдався до неординарних заходів – призначив, так би мовити, окремий "збір", точніше нараду, виключно для тростянецьких чиновників-"уклоністів", аби ті зрозуміли свою персональну відповідальність за спільну державну справу - забезпечення виконання плану комплектування осіннього призову 2021 року.

Комментариев: 0
Добавить комментарий