Найдревніше поселення в Тростянецькій громаді отримало власний герб і прапор

Тростянецька міська рада Сумської області рішенням 9-ї сесії від 20 серпня ц.р. затвердила офіційний герб та прапор села Боголюбове, що входить в межі її територіальної громади.
Гербом села є закруглений щит, в якому розміщується вилоподібний хрест - символ річки Ворскла і Боромля.  Цей хрест у щиті символізує розташування села в місці впадіння річки Боромля у Ворсклу. 
Щит вписано в фігурний картуш золотого кольору, в нижній частині якого вписано дату першої згадки про село Боголюбове - 1185. Щит увінчаний сільською геральдичною короною з колосками, що вказує на статус.
На передньому плані герба зображено Грифона - кістяна знахідка саме фігури грифона часів ХІ ст, знайденого на території поселення, символізує захист,  панування над двома сферами буття: землею (лев) та повітрям (орел). Поєднання двох найголовніших сонячних тварин вказує на загальний сприятливий характер істоти - грифон уособлює: сонце, силу, пильність, відплату.
Хрест із сяйвом над золотим серцем - символ "Божої любові", що відображає історичну назву села.

Прапор села Боголюбове являє собою квадратне полотнище жовтого кольору, обрамлене по периметру зеленою лінією в центрі якого розташований герб с.Боголюбове. 
Жовтий колір на Прапорі - символ тепла, радощів і поваги. Це - колір золота і стиглого колоса, через які він уособлює сонячне світло, колір Божественної величі та слави. Це - колір сонця і золота, як застиглого сонячного променя. 
Зелений колір уособлює життя, молодість та багатство місцевих лісів.
Перехрещені меч і східна шабля - символ захисту Київської Русі від татар, функцію якого виконувало сотні років поселення на кордоні з Золотою Ордою. Також неподалік укріплення відбулася битва між військами Великого князівства Литовського до якого входила і Київська Русь та Золотою Ордою, що відбулася на правому березі Ворскли неподалік села в 1399 році. Ця битва є найбільшою битвою середньовіччя.
Комментариев: 0
Добавить комментарий