Спорткомплекс у Тростянці за 227 мільйонів будуватиме товариство з Мелітополя зі статутним фондом 1 тисяча гривень

До грудня 2023 року у Тростянці Сумської області по вул. Кеніга мають збудувати спортивно-оздоровчий комплекс «H2O-Maxi». Нещодавно в системі «Прозорро» з`явилася інформація, що тендер на будівництво цього об`єкту виграло ТОВ «ТД Магнум» з Мелітополя Запорізької області.


Очікувана вартість будівельно-монтажних робіт в системі «Прозорро» заявлялася в сумі 254 млн. 765,1 тис. 23 червня ц.р. тендерний комітет Тростянецької міськради протоколом №89  визнав ТОВ «ТД Магнум» переможцем процедури закупівлі тендерної пропозиції будівництва спортивно-оздоровчого комплексу «H2O-Maxi». Вартість договору на 11% нижча від очікуваної вартості закупівлі і становить 226 млн. 897,1 тис. грн. 7 липня Тростянецька міська рада уклала договір підряду №01/07/245 з цією компанією. Цікаво, що за відкритою інформацією порталу «YouControl» статутний фонд ТОВ «ТД Магнум» становить лише 1 тисячу гривень.


Відповідно до підписаного обома сторонами документу, будівельні роботи вестимуться протягом трьох років. У 2021-му планується освоїти 84,7 млн. грн., з яких 8,5 млн. – це гроші Тростянецької міської ради і 76,2 млн. – держбюджету. Протягом наступних двох років буде освоєно залишок договірної ціни – 142,2 млн.  


За проектом планується побудувати два басейни розміром 25х16 м і 12х4 м, зали важкої атлетики, боксу та боротьби, універсальний зал, відкритий хол із кардіо зоною, сауна, хамам, парна, бар, кафе, медична зона, конференц-зала, зона СПА-відпочинку тощо.

Відомий інтернет-портал «Наші гроші» вже проаналізував умови укладеного договору по будівництву спорт-комплексу у Тростянці і знайшов там чимало цікавого для тих, хто слідкує за ощадливим використання людських грошей, сплачених до бюджетів різних рівнів. 


Так, за підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни бетону, щебеню, деревини відповідають ринковим. Наприклад, бетон В25 М350 10-20 мм коштує 1 545 грн./куб. м. Натомість гарячекатана арматурна сталь А400/500 (А3, А-ІІІ) товщиною 10-16 мм коштує 29-30 тис грн./т. У червні на тендері Борщагівської сільради щодо школи в селі Чайки подібна арматурна сталь А-ІІІ товщиною 10-16 мм коштувала в півтора рази дешевше – 20 333-20 458 грн./т.

У тендері на будівництво спортивно-оздоровчого комплексу «H2O-Maxi» брало участь п`ять учасників. Три фірми не допустили до аукціону: ТОВ «Будівельна компанія «Фундамент-Інвест» не сплатило тендерне забезпечення; ТОВ «Аллат» подала прострочені договори на техніку без свідоцтв та не подала документи на одного працівника і довідку про захист довкілля; АТ «Сумбуд» не подало договірну ціну та графік виконання робіт, складений відповідно до чинних Державних будівельних норм. Фірма вимагала скасувати рішення про допуск «ТД Магнум», бо той не подав погодження про конкретний строк виконання робіт, який буде визначатися при укладення договору з переможцем торгів. Замовник не відповів.

Тож, на торги були допущені два учасники - сумське ТОВ «Спецтехстрой» та «ТД Магнум» з Мелітополя. Ніхто з учасників під час аукціону не знижував ціну. 

Переможцем було визнано «ТД Магнум». Засновником і директором створеної в 2018 році цієї компанії є місцевий житель Денис Шуваєв. Він володіє та керує київським ТОВ «Віват-Україна». За даними «YouControl», до 2020 року переможцем володіла Тетяна Коваль, а до 2019 року – Олексій Герасимов (обоє також з Мелітополя). 


Фірма залучає техніку в ТОВ «Авто-М», ТОВ «Монтажно-будівельна компанія» та ТОВ «Запорізький асфальтобетонний завод». Усього вона виграла підрядів на 349,44 млн грн.

Комментариев: 0
Добавить комментарий