Тростянецька міськрада спробує на сесії виконати рішення суду щодо поновлення Дарагана

Тележурналіст Юрій Дараган може бути поновлений на посаді директора телерадіокомпанії «Тростянець» вже наступної середи 9 червня - питання щодо виконання рішення Зарічного суду м.Суми, який поновив його на цій посаді, вже включено до порядку денного наступного пленарного засідання 8 сесії Тростянецької міської ради.

Нагадаємо, три роки тому, на пропозицію Тростянецької міської ради Сумської області, Юрій Дараган створив у цій громаді потужну телерадіокомпанію, телесигнал якої покриває Тростянеччину, Охтирщину, Великописарівщину, Лебединщину і навіть прикордонні райони Росії. Але у жовтні 2020 році, у розпал виборчої кампанії, його несподівано звільняють з посади керівника ТРК. Формальною підставою став невеликий борг телестудії перед надавачем ефірного сигналу. Сам же Дараган вважає, що він поплатився за те, що почав надавати телеефір і іншим, крім чинного мера Бови, кандидатам на посаду Тростянецького міського голови.

Вже тоді Ю.Дараган заявив про рейдерське захоплення ЗМІ провладною політсилою, а також, що його звільнили поза законом і що він своє право на роботу буде відстоювати в суді.

Такий суд відбувся 2 червня 2021 року. Суддя Клименко іменем держави Україна визнала протиправним і скасувала, як незаконне, рішення Тростянецької міськради від 13.10.2020 р. щодо звільнення В.Дарагана. І тут же прописано - поновити його на посаді директора ТРК «Тростянець», причому з моменту звільнення – тобто з 14.10.2020 р. 

Наступне слово в цій історії за Тростянецькою міськрадою. Саме в її повноваженнях є звільнення і призначення керівника свого комунального ЗМІ. 

Питання щодо виконання рішення Зарічного районного суду м. Суми стосовно поновлення опального тележурналіста і керівника ТРК, вже включене до порядку денного другого пленарного засідання 8 сесії Тростянецької міської ради, засідання якої відбудеться 9.06.2021 року о 10-00 годині.

Питання звучить так - «Про поновлення Дарагана Юрія Вікторовича на посаді директора комунального підприємства Тростянецької міської ради «Телерадіокомпанія «Тростянець». У понеділок 7 червня його розгляне мандатна депутатська комісія. 

Втім, немає ніяких гарантій, що провладна депутатська більшість в Тростянецькій міськраді від партії "Сила людей", яка Дарагана одноголосно звільняла, тепер проголосує за його поновлення. Депутати можуть просто натиснути кнопку "утримався" - і решення не пройде. І ніякої відповідальності за "колективну безвідповідальність" ніхто не понесе. Подібні прецеденти в Тростянці вже були.

Комментариев: 0
Добавить комментарий