«Чайковський- FEST» обійшовся тростянецькій громаді у пів мільйона гривень

5 червня в м. Тростянець, що на Сумщині, відбувся фестиваль-конкурс класичної музики «Чайковський- FEST». Відкрили його в міському парку біля пам`ятника видатного композитора П.І.Чайковського, який в середині 19 століття бував в молодості  у Тростянці, де написав свій перший симфонічний твір – увертюру до опери «Гроза».

Навіть невеличкий дощ не став перешкодою для виступу артистів. Традиційно вже кілька років вряд основну сцену влаштували в місцевій пам`ятці архітектури - фортеці Круглий двір. Відкрив фестивальну програму Київський квартет саксофоністів «SAXOMANIA» під керівництвом Юрія Василевича. Митці подарували поціновувачам музичного мистецтва справжню насолоду від соковитого звучання саксофонів.

Сольні партії роялю звучали у виконанні одного з найвідоміших джазових музикантів України – харківського піаніста Сергія Давидова. Додали особливого шарму програмі віртуозні виступи спеціальних гостей проєкту – контрабасиста Дениса Морозова, джазової вокалістки Людмили Канівець та майстра перкусії Сергія Хмельового.

Слід додати, що з п`яти основних тростянецьких мистецьких фестивалів, «Чайковський- FEST» є одним з найбільш витратних для міського бюджету. Попри те, що вхід на захід платний - вартість одного квитка у перших рядах - 250 грн., 200 грн. - в інших, а для тих, хто стояв - 100 грн., за затвердженим кошторисом більшість витрат на організацію та проведення  фестивалю, організатори поклали на міський бюджет, витрати з якого склали майже пів мільйона гривень. При цьому, доходи від продажу, скажемо так, недешевих квитків в міський бюджет, як правило, не повертаються. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий