Деркач: Ні держава, ні власники соціальних мереж не мають права обмежувати свободу слова

У своєму телеграм каналі народний депутат України, лідер партії «НАШ КРАЙ» Андрій Деркач повідомив про розробку групою депутатів законопроекту щодо обмеження свавілля монополістів у сфері свободи слова та висловлювань. Причиною цього, на думку депутата, став неконтрольований державними органами вплив соціальних мереж на інформаційний простір України іноземних компаній.

«Великі медійні корпорації в даний момент побудували диктатуру від імені ліберальних цінностей. У них зараз все відбувається за книгою Джорджа Оруелла "1984". Це історія Міністерства правди: є правильна інформація, є неправильна. На мій погляд, це кричуще порушення базових принципів свободи слова. Не може транснаціональна корпорація виступати в ролі всесвітнього регулятора свободи слова. Українській владі потрібно усвідомити важливість подібних процесів і задуматися над проблемою мережевого суверенітету», - зазначає народний депутат Андрій Деркач.

Група народних депутатів розробила проект закону, який повинен обмежити свавілля монополістів у сфері свободи слова та висловлювань. Законопроект передбачає, що власники соціальних мереж повинні бути зареєстровані в країні представництва і працювати в рамках національного законодавства в сфері забезпечення свободи слова і думок. 

 «Уже не можна буде за бажанням істеричної дівчинки з офісу «Фейсбуку» в Польщі вчинити «геноцид українських акаунтів». Треба буде надати обґрунтування. З'явиться інструмент, який буде регулювати відносини користувачів соціальних мереж з їх власниками. Це дозволить забезпечити свободу користувачам, захистити їх від цензури і введення обмежень з ідеологічних міркувань», - підсумовує Андрій Деркач.

Комментариев: 0
Добавить комментарий