За перешкоджання діяльності районним депутатам, тростянецьким активістам з "Сили людей" загрожує штраф або обмеженням волі

7 квітня цього року Тростянецьким відділенням поліції Сумської області було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження по факту перешкоджання депутатській діяльності заступнику голови Охтирської районної ради В.І.Парталі, якого не пустили на звіт Тростянецького міського голови Юрія Бови, що проходив в Тростянецькому міському Будинку культури.

Конфлікт стався 20 березня. Заступник голови Охтирської районної ради Валерій Партала прийшов на звіт тростянецького мера Юрія Бови. Про проведення заходу депутат дізнався з сайту Тростянецької міськради, обраний він від партії «Наш край» виборцями Тростянецької громади, крім того і за службовими обов`язками займається питаннями розвитку територій виборчого округу. Тому були всі підстави побувати на окрузі і за службовими, і за громадськими обов`язками. 

Але на вході йому раптом стали активісти провладної в Тростянецькій міській раді партії «Сила людей». Зокрема, Галина Іговська, що називається, собою перекрила вхід до закладу, де проходив звіт мера. 


  • Там вже обмежена кількість людей, які прийшли раніше. 250 чоловік вже є. Більше ми не можемо. Є карантинні норми і обмеження, - заявила жінка. 
  • Я маю законне право перебувати в будь-якому приміщенні підприємства комунальної власності на території свого виборчого округу. Тим більше, на заході органу влади, яку в Тростянці я теж представляю. Вам це відомо? - запитав заступник голови районної ради у активістки.
  • Без коментарів, - відповіла пані Іговська.

Тепер же коментарі давати доведеться – слідчому поліції. І не тільки стосовно перешкоджання діяльності депутата В.І.Партали. Виявляється, того разу ще одного депутата Охтирської районної ради, обраного теж від Тростянецької громади, не пускали на звіт мера Тростянця – О.О.Курпіля. Обидва написали заяви до поліції, які, відповідно до закону, прийняли, зареєстрували і тепер по обом фактам проведуть досудові розслідування. 

До речі, Тростянецька поліція прийняла таке рішення не відразу – спочатку обом депутатам районної ради відмовили у внесенні відомостей про порушення до ЄРДР. Довелося В.Парталі та О.Курпілю звертатися із скаргою до Тростянецького суду. Феміда була на боці депутатів, кримінальні провадження таки відкрили. 

  • Не дивлячись на небажання співробітників райвідділу, Тростянецький суд зобов'язав їх внести в ЄРДР дані про вчинення кримінальних правопорушень. Попередня кваліфікація ч.1 ст. 351 ККУ. З чим власне я і вітаю Анатолія Касьянова і Галину Іговську! – написав на своїй сторінці у Фейсбуці заступник голови Охтирської районної ради Валерій Партала.

Якщо активістів «Сили людей» визнають винними у порушенні статті 351 «Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради», то їх можуть покарати або штрафом від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Комментариев: 0
Добавить комментарий